НОВИНИ

Камала Харис: С Кирил Петков обсъдихме укрепване на силите на НАТО

bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 15.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
САЩ
Слушай новината

Последващите стъпки в колективния отговор на руската инвазия в Украйна и укрепването на силите на НАТО също са били на тема на телефонния разговор, който премиерът Кирил Петков проведе снощи с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Това става ясно от публикация на Харис във Фейсбук, както и от съобщение на американското посолство у нас.

"Разговарях по телефона с министър-председателите на България и на Чехия - Кирил Петков и Петр Фиала, за да обсъдим следващите стъпки в нашия колективен отговор на руската инвазия в Украйна, включително и укрепването на отбранителните способности на НАТО и осигуряването на хуманитарна помощ на тези, които бягат от насилието." - се казва в публикацията на Камала Харис.

Снощи от пресслужбата на българското правителство съобщиха, че по време на разговора Харис е благодарила на българското правителство за хуманитарната помощ, която страната ни дава на Украйна, както и за приемането на бягащите от войната.

Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с вицепрезидента на САЩ

Днес от американското посолство у нас съобщиха, че вицепрезидентът Харис е подчертала ангажимента на САЩ към сигурността на съюзниците от НАТО и е изразила подкрепа за предприеманите колективни усилия за укрепване на способностите за отбрана и възпиране на НАТО.

Междувременно Пентагонът съобщи, че министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети България тази седмица.

Министърът на отбраната на САЩ ще посети България

Посещението в България ще даде възможност на Остин за среща с цивилните и военните лидери на страната, коментира говорителят Джон Кърби. Той определи предстоящата визита като ключова спирка от гледна точка на източния фланг на Алианса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Димитров обяви състава на младежите за двубоите срещу Нидерландия и Уелс
Александър Димитров обяви състава на младежите за двубоите срещу Нидерландия и Уелс
Марина Овсянникова с първа реакция: Не съжалявам, но се нуждая от подкрепата ви
Марина Овсянникова с първа реакция: Не съжалявам, но се нуждая от подкрепата ви