НОВИНИ

Кание Уест обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:24, 05.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Пет месеца преди президентските избори в Съединените щати, американският рапър Кание Уест обяви в Туитър, че ще се кандидатира за Белия дом. Уест и съпругата му Ким Кардашиян са от малкото представители на шоубизнеса, които открито подкрепят Доналд Тръмп.

Рапър. Продуцент. Производител на маратонки. Милиардер. Заклет привърженик на президента Тръмп. Нарича го "брат".

Амбициите на Уест за Белия дом не са отсега. Обяви ги преди пет години, на раздаването на MTV наградите. После отложи кандидатурата си за 2024-а. Оказа се, че е размислил. В туитър рапърът написа:

"Сега трябва да сбъднем надеждите на Америка, като се доверим на Бог, обединим вижданията си и изградим нашето бъдеще. Аз се кандидатирам за президент на Съединените щати!"

Засега не е известно дали Уест официално се е включил в надпреварата, дали ще търси политическа подкрепа или ще участва като независим кандидат. Той вече получи подкрепата на съпругата си и на милиардера Илън Мъск.

Но в лагера на демократите и в социалните медии, амбициите на Уест бяха посрещнати скептично. В желанието му някои прозряха политическа игра с Тръмп - с цел увеличаване на привържениците на сегашния президент.

Пет месеца преди президентските избори американците отбелязаха поляризирани Деня на независимостта. На много места тържествата бяха отменени. Белият дом обаче посрещна празника с пищност. В празничната си реч президентът Тръмп отново се закани да срази крайната левица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Литва раздават хапчета с йод заради пускането на атомна централа в Беларус
В Литва раздават хапчета с йод заради пускането на атомна централа в Беларус
Оставиха в ареста Славчо Марков и Веселин Балтов
Оставиха в ареста Славчо Марков и Веселин Балтов