НОВИНИ

Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско 49ърс ще спорят за титлата по време на Супербоул LVIII

Битката за титлата в Националната футболна лига (НФЛ) през този сезон ще се проведе на 11 февруари (неделя) на “Алижънт Стейдиъм” в Парадайс, Невада

канзас сити чийфс сан франциско 49ърс спорят титлата време супербоул lviii
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 29.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт

Отборите на Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско 49ърс ще спорят за титлата в Националната футболна лига (НФЛ) в 58-ото издание на Супербоул.

"Вождовете", които са и актуалния първенец в БФЛ, достигнаха до своя четвърти финал в последните пет години след успех със 17:10 срещу Балтимор Рейвънс.

Междувременно съставът от Сан Франциско си осигури място на Супербоул LVIII след драматичен успех в полуфиналите с 34:31 срещу Детройт Лайънс.

По този начин Канзас сити Чийфс и Сан Франциско 49ърс за втори път в историята ще се изправят един срещу друг в най-големия двубой в НФЛ, като първият подобен случай бе през 2020-а година, когато Канзас се наложи с 31:20, за да стигне до първата си титла след 50-годишно чакане.

Ако "вождовете" повторят този си успех, то те ще стигнат до втори пореден и общо четвърти триумф в историята си от Супербоул.

В същото време Сан Франциско 49ърс ще има нов шанс да изравни Ню Ингълнд Пейтриътс и Питсбърг Стийлърс като най-успешните отбори в историята на НФЛ с по 6 титли. Последният успех на 49ърс в Супербоул обаче датира от преди точно 30 години, когато на финала те побеждават Сан Диего Чарджърс с 49:26.

Големият финал на Супербоул LVIII ще се проведе на 11 февруари (неделя) на “Алижънт Стейдиъм” в Парадайс, Невада от 17:30 часа местно време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавалът във Венеция обръща поглед към екзотиката на Изтока (СНИМКИ)
Карнавалът във Венеция обръща поглед към екзотиката на Изтока (СНИМКИ)
Разходка за 1 долар: Как "Галакси Лийдър" стана туристическа атракция в Йемен (СНИМКИ)
Разходка за 1 долар: Как "Галакси Лийдър" стана туристическа атракция в Йемен (СНИМКИ)