НОВИНИ

Кириакос Георгиу: Момчетата дадоха всичко от себе си

Старши треньорът на Спартак Варна е доволен от възпитаниците си въпреки поражението от Черно море.

Кириакос Георгиу
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 23.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Спартак Варна Кириакос Георгиу твърди, че играчите му са дали всичко по силите си да се противопоставят на Черно море в градския сблъсък.

Футболистите на Спартак отстъпиха във варненското дерби от 9-ия кръг на Първа лига с 0:2.

"Загубата се дължи на това, че първите минути свириха дузпа срещу нас и това ни извади от равновесие. За сметка на това момчетата все пак се вдигнаха, имахме ситуация с Ахмед Ахмедов. Опитахме се пак да влезем в мача и успяхме през първото полувреме. През второто полувреме не можахме да влезем както искахме ние. Една дълга топка, нашият халф-бек не можа да подсигури централния защитник, последва центриране, далечният халф-бек изпусна Дуду и 2:0. Оттам вече рухнахме. Опитахме се да влезем пак в мача, имахме ситуация на два пъти с Ромееш Ивей, но не можахме", призна наставникът след срещата.

Младият треньор обаче вижда и положителното в играта.

"Аз видях от момчетата, че всеки искаше да играе, всеки имаше желание и се опитаха да дадат всичко възможно за Спартак. Последните три дни през седмицата направихме всичко възможно да възстановим футболистите. Имахме доста кадрови проблеми. Това ни извади от равновесие за мача. Видяхте, че имаше доста промени в стартовия състав. Медицинският ни щаб направи всичко възможно да ги възстанови, не успяхме всички да ги възстановим, не ни стигна времето. Па Конате и Бернардо Коуто са контузени, надяваме се, че не е дългосрочно. Ромееш Ивей не беше готов за титуляр и помоли да влезе второто полувреме, за да може да бъде ефективен, колкото минути може повече. Оттам нататък е нормално когато има толкова много промени да се промени самият облик на отбора", допълни гръкът.

След загубата феновете на тима скандираха "оставка" по адрес на треньорския щаб.

"Аз феновете няма да ги коментирам. Феновете са си фенове, те милеят за отбора си, те направиха страхотна хореография, честитиха празника на всички българи, подкрепиха от първата до последната секунда отбора, свършиха си чудесно тяхната работа. Тяхната работа е да подкрепят отбора и те си я направиха. Това, че имат нещо към мен е друг въпрос, така е в нашата професия. Те имат право на мнение, всеки има право на мнение. Аз нямам проблем с това нещо", категоричен бе треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С човек по-малко Олимпик Марсилия победи Олимпик Лион с гол в последната минута
С човек по-малко Олимпик Марсилия победи Олимпик Лион с гол в последната минута
Атлетико Мадрид стигна само до точка в столичния сблъсък с Райо Валекано
Атлетико Мадрид стигна само до точка в столичния сблъсък с Райо Валекано