НОВИНИ

Клоп призна: Ливърпул не може да се конкурира с финансовата мощ на Сити

клоп призна ливърпул конкурира финансовата мощ сити
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 15.10.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че „мърсисайдци“ не могат да се конкурира с финансовата мощ на шампиона във Висшата лига Манчестър Сити, добавяйки, че техните съперници от Висшата лига и някои други клубове "могат да правят каквото искат".

В неделя, 16 октомври, от 18.30 часа Сити гостува на „Анфийлд“ в най-интригуващия сблъсък от десетия кръг на английския футболен елит. В класирането „гражданите“ заемат второто място с цели 13 точки пред тима на Клоп, който е с мач по-малко.

Запитан как Ливърпул може да се справи с отбора на Пеп Гуардиола, който спечели Висшата лига за четвърти път от пет сезона през май, Клоп отговори, че никой не може.

„Отговорът няма да ви хареса, а всички вече го имате. Никой не може да се мери със Сити. Имат най-добрия отбор в света и разполагат с най-добрия нападател на пазара. Без значение какво им струва, те просто го правят.

Знам, че Сити няма да го хареса, никой няма да го хареса, вие зададохте въпроса, но знаете отговора. Какво прави Ливърпул? Ние не можем да действаме като тях. Не е възможно“, заяви Юрген Клоп.

„Има три клуба в световния футбол, които могат да правят каквото искат във финансово отношение. Това е законно и всичко, добре, но те могат да правят каквото си искат. Това изобщо не е проблем за мен, така е“, допълни Клоп.

Той има предвид собствениците на Сити от Обединените арабски емирства, мажоритарните такива от Саудитска Арабия на Нюкасъл и тези от Катар на Пари Сен Жермен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболист на Манчестър Юнайтед отново се озова в ареста
Футболист на Манчестър Юнайтед отново се озова в ареста
Лудогорец благодари на феновете си за подкрепата срещу ХИК (Видео)
Лудогорец благодари на феновете си за подкрепата срещу ХИК (Видео)