НОВИНИ

Кметът на варненския район "Одесос" отново обжалва прекратяването на правомощията му

антикорупционната комисия влезе община варна
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 12.02.2024
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на варненския район „Одесос“ обжалва решението на ОИК-Варна за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Делото е образувано в Административния съд в града.

С жалбата се иска отмяна на решението на Общинската избирателна комисия, което отменя избора му за районен кмет, както и спиране на предварителното изпълнение.

В жалбата се твърди, че сигналът, по който е постановено решението на ОИК-Варна, не изхожда от реално съществуващо физическо лице, нито е постъпил в деловодната система на комисията по установения от ЦИК ред.

В иска се посочва още, че веднага след полагане на клетва като районен кмет, жалбоподателят “реално е преустановил извършването на всякаква търговска дейност, включително е възложил изготвяне на оценка на търговското предприятие“, а също - че, “през процесния период не е получавал доходи като ЕТ, а единствено като мажоритарно избран кмет на район и при предсрочното прекратяване на мандата ще остане без доходи, поради липсата на паралелно трудово правоотношение”.

Иска се спиране на предварителното изпълнение на процесното решение, като се обосновава с това, че то засяга по недопустим начин конституционно гарантираното за всеки български гражданин право на труд и би уронило престижа на Цветнен Цветков.

Текст: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-топло от обичайното за месеца, но ветровито и дъждовно
По-топло от обичайното за месеца, но ветровито и дъждовно
С празника "Масленица" в Литва посрещат пролетта (СНИМКИ)
С празника "Масленица" в Литва посрещат пролетта (СНИМКИ)