НОВИНИ

Код жълто за валежи и гръмотевични бури от утре

код жълто валежи гръмотевични бури
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 24.08.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Още малко по-горещо ще бъде днес в сравнение с вчера.

Максималните температури ще се повишат с около градус и ще бъдат от 31° до 36°, на морския бряг - от 28° до 30°. Ще духа слаб източен вятър. В следобедните часове ще се задържи слънчево, с повече облаци в Югозападна България, където на изолирани места ще превали.

Утре максималните температури ще се понижат, по-съществено в Северозападна България, където ще бъдат не повече от 30°, в останалата част от страната - до 33 - 34°. След слънчевото начало на деня, още преди обяд на изолирани места в западните райони ще превали, но по-съществени валежи се очакват в следобедните часове.

Предупреждение за райони със значителни количества, гръмотевични бури и условия за градушки е обявено в западната половина от страната. На югоизток ще завали през нощта срещу четвъртък.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен, преди обяд североизточен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, в отделни райони - значителни по количество. В планините в Източна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен запад-югозападен вятър.

Захлаждане, проливни валежи и гръмотевични бури се очакват не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите. Причината - студен атмосферен фронт. Слънчево ще остане утре в по-голямата част от Гърция и югоизточните райони от полуострова.

Валежи, на места интензивни, ще има и в много райони от Централна и Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров. Слънчево ще бъде в западните части от континента. Захлаждането на Пиринеите ще продължи.

И у нас в четвъртък температурите вече в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат между 26° и 31°. Валежи и гръмотевици ще има главно в Южна и Източна България. Превалявания на отделни места се очакват и в петък, и през почивните дни. Температурите постепенно ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сборни паралелки в училище ще има само при червен сценарий
Сборни паралелки в училище ще има само при червен сценарий
Реал (Мадрид) се завръща на "Сантиаго Бернабеу" на 11 септември
Реал (Мадрид) се завръща на "Сантиаго Бернабеу" на 11 септември