НОВИНИ

Кристоф Галтие и Лил се разделиха след спечелената титла

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 26.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
кристоф галтие лил разделиха спечелената титла
Слушай новината

Наставникът на Лил Кристоф Галтие изненадващо обяви, че се разделя с клуба само дни, след като "мастифите" триумфираха с шампионската титла за сезон 2020/21 във френската Лига 1.

Галтие прекара четири години на "Стад Пиер-Мороа", като в началото помогна на отборът от северна Франция да се спаси на косъм, а днес го оставя на върха във френския шампионат.

"Взех решение. Информирах президента Оливие Летан, след като разговаряхме тази сутрин, че ще напусна Лил. Просто смятам, че времето ми тук приключи. Четиригодишен цикъл е достатъчно дълъг за един треньор. Така че, да, от пет месеца си сътруднича всекидневно с Оливие Летан и пет месеца не е дълго време. След като прекарах четири години тук, чувствам, че е време да напусна този красив клуб, този величествен клуб.", започна Галтие пред в интервюто пред "Екип".

Старши-треньорът допълни, че причината за напускането му не е свързано с крайното класиране на отбора и допълни, че той щял да си тръгне дори ако "мастифите" са приключили 4-ти или 7-ми.

"Решението ми не е свързано с финалното класиране на отбора, ако бяхме завършили на 4-о или 7-о място щях да взема същото решение. Не искам да напусна заради този успех. Напускам, защото реших, че след четири години е настъпил моментът за това. Прекарах осем години и половина в Сент Етиен, включително седем и половина като старши треньор на тима, беше хубаво. Напускам Лил след невероятен резултат, нуждая се от нещо различно. Не искам да навлизам в рутина, в нещо класическо, както изпитах в един момент в Сент Етиен."

Все още не е ясно къде Галтие ще продължи кариерата си, като се счита, че интерес към него проявяват отборите на Ница и Лион.

Същевременно не е изключено френският специалист да акостира и в Наполи, където да замени Дженаро Гатузо, който напусна в посока Фиорентина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Асеновград залови две момчета, задигнали колата на билкар
Полицията в Асеновград залови две момчета, задигнали колата на билкар
Александра Стублева: Много съм щастлива от спечеления медал
Александра Стублева: Много съм щастлива от спечеления медал