НОВИНИ

Куп пропоски лишиха Италия и Нидерландия от първото място

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:51, 15.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
куп пропоски лишиха италия нидерландия първото

Двата тима завършиха наравно 1:1 в Бергамо и позволиха на състава на Полша да се изкачи на първата позиция в тази група А1 в турнира "Лига на Нациите".

Среащата в италианското градче беше беляана от многото пропуски от страна и на двата тима, което предопредели крайния изход на двубоя.

Домакините откриха още в 16-та минута, когато Лоренцо Пелегрини ополозотвори чудесен извеждащ пас на Николо Барела.

Седем по-късно страхотна комбинация между Спинацола и Имобиле завърши с удар на играча на Лацио, но Яспер Силесен реагира подобаващо.

В 26-та минута гостите изравниха след добра атака отляво, преминала през Де Фрай и Блинд. Последния центрира по земя в наказателното поле, където след разбъркване Дони Ван Де Беек, възстанови паритета със силен изстрел под гредата.

Малко по-късно пред Де Йонг се откри страхотна възможност да направи пълен обрат, но ударът му с глава премина покрай страничния стълб.

В 39-та минута отново Силесен трябваще да се намесва, избивайки с крак удар на Спинацола, а секунди по-късно отрази и изстрел на Данило Д'Амброзио.

След почивката, момчетата на Франк Де Бур започнаха по-активно и стигнаха до няколко добри възможности, но Донарума беше на висота при всяка една от тях.

В 56-та минута Чиро Имобиле пропиля отлична възможност, останал сам срещу вратаря на гостие, шутирайки право в него.

Малко по-късно в игра се появи и Мойс Кийн, който внесе свежест в играта на "скуадрата". За играчите на Роберто Манчини обаче липсваше така важният последен пас.

До края на срещата двата тима се редуваха да пропуската изгодни ситуации и след като нов гол не падна, поделиха точките.

По този начин класирането в групата слде четири кръга изглежда по следния начин: Полша 7т., Италия 6т., Нидерландия 5т., Босна и Херцеговина 2т.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА поздрави Стоичо Стоилов за рождения му ден
ЦСКА поздрави Стоичо Стоилов за рождения му ден
ЦСКА-София пусна билетите за първото си домакинство в Лига Европа
ЦСКА-София пусна билетите за първото си домакинство в Лига Европа