НОВИНИ

Лацио намери заместник на Симоне Индзаги

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 30.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
лацио намери заместник симоне индзаги
Слушай новината

"Римските орли" са спрели на Андре Вилаш-Боаш за заместник на напускащия Симоне Индзаги, твърят италианските "Il Tempo" и "LaLazioSiamoNoi".

По тяхна информация се очаква португалският специалист до няколко дни да пристигне в Рим, за да преговаря с президента на Лацио Клаудио Лотито.

Римляните останаха без наставник, след като стана ясно, че Симоне Индзаги ще напусне клуба, за да застане начело на шампиона Интер, който пък се раздели с Антонио Конте.

Първоначално се считаше, че фаворитите за мястото на Индзаги бяха Маурицио Сари, Деян Станкович и Синиша Михайлович, но изглежда президентът Лотито се е спрял на друг избор.

В своята кариера Вилаш-Боаш е бил начело на Порто, Челси, Тотнъм, Зенит, а за последно работи в Олимпик (Марсилия). Оттам обаче португалецът си тръгна след скандал с ръководството, а причината беше тяхното решение да бъде привлечен Оливие Нтчам без съгласието на наставника.

Ако Вилаш-Боаш акостира в Рим, то през следващия сезон дербито на Вечния град между Лацио и Рома, ще противопостави един срещу друг двама португалски специалисти - Андре Вилаш-Боаш и Жозе Моуриньо.

Любопитна подробност е, че в даден етап от техните кариери, двамата сънародници са заставали начело на Порти, Челси и Тотнъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Оряшкова за 10 път стъпи на европейския връх
Мария Оряшкова за 10 път стъпи на европейския връх
Мартина Вачкова: Успех е да бъдеш обичан и да ти вярват
Мартина Вачкова: Успех е да бъдеш обичан и да ти вярват