НОВИНИ

Лацио се върна на 2-о място в Серия "А", битката за топ 4 става все по-ожесточена (ОБЗОР)

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:20, 04.05.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
лацио върна серия битката топ става все ожесточена обзор
Слушай новината

Тази вечер в Италия се изиграха няколко срещи от междинния 33-и кръг в Серия "А", в което основната тема беше битката за местата в топ 4, които дават право на участие в Шампионската лига през следващия сезон.

По-рано през деня Ювентус и Аталанта спечелиха своите домакинства на Лече и Специя и вечерта всички очакваха отговора на Лацио, Интер, Милан и Рома, които също имат амбиции за място в четворката.

Отборът на Лацио спечели с комфортното 2:0 домакинството си на Сасуло и по този начин се върна на 2-о място в класирането на точка пред Юве. Головете за "бианкочелестите" на "Стадио Олимпико" реализираха Фелипе Андерсон през първото полувреме и Тома Башич в добавеното време на срещата.

По същото време Интер също не допусна изненада и разби с 6:0 като гост борещия се за оцеляване Верона. Един Джеко и Лаутаро Мартинес бяха точни на два пъти за успеха на "нерадзурите", Хакан Чалханоглу добави още едно попадение, а Адолфо Гаич от състава на домакините си отбеляза автогол.

Шампионът от миналия сезон Милан пък се провали у дома срещу предпоследния Кремонезе, завършвайки наравно 1:1. Давид Окереке даде аванс на гостите в 77-а минута, но в добавеното време на срещата Жуниор Месиаш спаси "росонерите" от пълен резил, след като отбеляза изравнителен гол.

Междувременно Рома също не успя да спечели визитата си на Монца, въпреки че Стефан Ел Шаарауи изведе "джалоросите" напред в резултата в 24-а минута. Четвърт час по-късно обаче Лука Калдирола беше точен за домакините, вкарвайки за крайното 1:1. Българският национал Валентин Антов остана неизползвана резерева за Монца.

По този начин след 33 кръга в Серия "А" битката за място в топ 4 изглежда по следния начин: Лацио заема 2-ата позиция с 64 точки, следван от Ювентус с 63 и Интер с 60. Отборите на Аталанта, Милан и Рома всички имат по 58 пункта, но предимството е на страната на "бергамаските", тъй като те са с най-добри показатели в преките двубои между тези трима и биха завършили и пред "росонерите", и пред "римските вълци", ако в края на сезона всички са с еднакъв актив.

Далеч напред в подреждането пък е отборът на Наполи, който може да стане шампион в четвъртък вечер, ако не загуби при визитата си на Удинезе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още по-хладно време днес, на много места и с валежи
Още по-хладно време днес, на много места и с валежи
Ман Сити си върнаха върха във Висшата лига, Ливърпул с ценен успех в битката за Европа
Ман Сити си върнаха върха във Висшата лига, Ливърпул с ценен успех в битката за Европа