НОВИНИ

Лестър излъга Ливърпул у дома

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 28.12.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
лестър излъга ливърпул дома
Слушай новината

Отборът на Лестър спечели с минималното 1:0 домакинството си на Ливърпул в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига, нанасяйки втора загуба на "червените" от началото на кампанията.

Единственото попадение за "лисиците" реализира Адемола Луукман в 59-ата минута, след като се бе появил на терена буквално няколко секунди по-рано.

С тази победа Лестър се изкачи до 9-та позиция в подреждането с актив от 25 точки, докато Ливърпул са втори, но загубата ги остави на цели шест пункта зад лидера Манчестър Сити.

Футболистите на Юрген Клоп определено могат бъдат крайно разочаровани от случилото се на "Кинг Пауър Стейдиъм", тъй като несъмнено бяха по-активния отбор през всичките 90 минути.

Особено през първата част пък гостите пропиляха куп възможности да отбележат във вратата на Лестър, като за това вина носи и стражът на "лисиците" Каспер Шмайхел, който се отчете с няколко страхотни намеси.

При една от тях той дори отрази дузпа на Мохамед Салах, а при добавката египтянинът прати топката в напречната греда.

Така, Лестър взе частичен реванш за болезненето си поражение си от "мърсисайдци" преди седмица в турнира за Купата на лигата и си осигури победоносен завършек на 2021 година.

В първия си двубой за новата година на 1 януари играчите на Брендън Роджърс посрещат у дома последния в класирането Норич, докато ден по-късно Ливърпул гостува на Челси в голямото дерби на първия кръг за календарната 2022 година в Англия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за валежи от дъжд в крайните южни и източни райони
Жълт код за валежи от дъжд в крайните южни и източни райони
"Денят започва" на 29 декември: Икономика в кризата - гласът на бизнеса и анализаторите
"Денят започва" на 29 декември: Икономика в кризата - гласът на бизнеса и анализаторите