НОВИНИ

Лестър остана без ШЛ за сметка на Ливърпул и Челси

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:14, 23.05.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Футбол
Слушай новината

Лестър загуби от Тотнъм у дома с 2:4 и се прости с мечтите си да играе в груповата фаза на Шампионска лига за втори пореден сезон в мач от последния кръг на Висшата лига.

За сметка на това място в най-престижния клубен европейски турнир ще играят тимовете на Ливърпул и Челси. Двата манчестърски отбора – Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед вече си бяха осигурили билетите за надпреварата за следващия сезон.

„Лисиците“ поведоха чрез Джейми Варди от дузпа в 18-та минута, но Хари Кейн възстанови паритета в края на първата част. След почивката отново Варди даде аванс на домакините, но автогол на Каспер Шмайхел върна „шпорите“ за втори път в мача. Нещо повече – тимът на Райън Мейсън се поздрави с крайния успех след две попадения на резервата Гарет Бейл. Така, Лестър ще играе в Лига Европа и през следващата кампания, докато Тотнъм се добра до седмото място, което им дава право на участие в новосформирания турнир Лига на конференциите.

За Лестър обаче остава утешението, че през кампанията спечели трофея на ФА Къп.

Футболистите на Ливърпул бяха приветствани от 10 000 свои верни привърженици на „Анфийлд“ за последния домакински мач от сезона и последен за бившия мениджър на „червените“ Рой Ходжсън начело на днешния съперник Кристъл Палас.

Ливърпул стигна до трите точки след два гола на Садио Мане и в крайна сметка, след серия от осем победи в последните си десет двубоя за първенство, завърши на трета позиция в крайното класиране. Четвърти остана тимът на Челси, въпреки че „сините“ отстъпиха при визитата на Астън Вила с 1:2. Бертран Траоре и Анвар Ел Гази от дузпа вкараха за бирмингамци, а точен за лондончани бе Бен Чилуел. В края с директен червен картон бе изгонен Сесар Аспиликуета.

Серхио Агуеро се прости с Манчестър Сити с две попадения от пейката при разгромния успех над Евертън с 5:0. Аржентинският нападател на шампионите влезе от резервната скамейка и вкара последните два гола за „гражданите“ – преди това се разписаха още Кевин Де Бройне, Габриел Жезус и Фил Фодън, а Гилфи Сигурдсон пропусна дузпа за „карамелите“.

Останалите резултати:

Арсенал – Брайтън 2:0

Фулъм – Нюкасъл 0:2

Лийдс – Уест Бромич 3:1

Шефилд Юнайтед – Бърнли 1:0

Уест Хем – Саутхемптън 3:0

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед 1:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евролидерите ще обсъдят затягане на санкциите срещу Лукашенко
Евролидерите ще обсъдят затягане на санкциите срещу Лукашенко
НАТО: Инцидентът със задържания в Минск самолет е опасен
НАТО: Инцидентът със задържания в Минск самолет е опасен