НОВИНИ

Левски удари Миньор 2015 като гост и го спря за място в топ 6

левски удари миньор 2015 гост спря топ
Снимка: bgbasket.com
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 11.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски надигра драматично като гост Миньор 2015 с 60:59 в двубой от предпоследния 21-и кръг от второто завъртане в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Успехът на "сините" в зала "Борис Гюдеров" прекъсна серията им от четири поредни поражения, а освен това с победата си момчетата на Димитър Ангелов сложиха точка на амбициите на своя съперник за попадане в първата шестица за следващия етап от родното първенство.

Първото полувреме в мача премина при изключително ниска резултатност, като на почивката гостите от София имаха преднина от 26:22.

След подновяването на играта съставът на Левски взе инициативата и съумя да изгради двуцифрен аванс при 38:28 в своя полза, но домакините реагираха бързо, заличавайки пасива си и така преди решителните 10 минути "сините" водеха с 43:40.

В хода на последната четвърт състезателите на Миньор 2015 съумяха да осъществят обрат и дори да дръпне с 8 точки при 58:50. Последва обаче серия от 10:0 в полза на гостите, с която те отново си върнаха лидерството в срещата. В самия край Данило Аранитович получи златен шанс да вкара срещата в продължение, но пропусна един от двата си наказателна удара и така крехката преднина на Левски оцеля за крайното 60:59.

Максим Бочев стана най-резултатен за победителите с 16 точки, а Димитър Маринчешки приключи с "дабъл-дабъл" - 12 точки и 12 борби.

От другата страна Николай Иванов вкара 19 пункта за перничани, докато Лъчезар Тошков добави, като и двамата вкараха по четири тройки.

В класирането Левски остава на последната 12-а позиция с баланс 6-15, докато Миньор 2015 е едно място по-напред с показатели 7-14.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Таков, БСП-София: Заложих главата си, за да заработи СОС
Иван Таков, БСП-София: Заложих главата си, за да заработи СОС
Зеленски назначи генерал Павлюк за командващ на сухопътните войски на Украйна
Зеленски назначи генерал Павлюк за командващ на сухопътните войски на Украйна