НОВИНИ

Лил се върна на върха във Франция след нулво реми у дома с ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 21.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
лил върна върха франция нулво реми дома псж

Лил и Пари Сен Жермен завършиха без гол в дербито на върха от 16-ия кръг на френската Лига 1, като по този начин футболистите на Кристоф Галатие си върнаха лидерската позиция в класирането с актив от 33 точки, колкото има и Олимпик Лион, докато столичани са 3-ти с 32 пункта.

Впечатление направи, че парижани започнаха срещата без Неймар или Килиан Мбапе в състава си, като бразилецът отсъстваше заради контузия, докато рожденикът Мбапе бе оставен на резервната скамейка.

Въпреки тяхното отсъствие, играчите на ПСЖ доминираха през първата част, но така и не създадоха по-сериозна опасност пред вратаря на Лил, Менди. Той от своя страна показа на няколко пъти хладнокръвни намеси при рутинни изяви.

След почивката гостите стигнаха до най-чистото си положение от началото на срещата, което се откри пред Мойс Кийн, който изпревари бранител на Лил в наказателното поле, но изстрелът му облиза мрежата на вратата на "песовете" от външната страна.

Малко по-късно домакините все пак стигнаха до гол, но попадението на Язъджъ не бе зачетено заради засада на турския футболист.

Срещата продължи във високо темпо, но гол така и не падаше. В 77-та минута и Мбапе влезе от пейката, но домакините продължиха да бъдат солидни в отбрана и не позволиха резултатът да бъде променен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха схема за фалшифициране на отрицателни PCR тестове
Разкриха схема за фалшифициране на отрицателни PCR тестове
Лацио победи Наполи на "Стадио Олимпико"
Лацио победи Наполи на "Стадио Олимпико"