НОВИНИ

Ливърпул и Челси не оправдаха очакванията за дерби и не си отбелязаха гол на "Анфийлд"

ливърпул челси оправдаха очакванията дерби отбелязаха гол анфийлд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 21.01.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ливърпул и Челси завършиха наравно 0:0 на стадион "Анфийлд" в дербито от 21-ия кръг на английската Висшата лига.

За тима на Юрген Клоп това е трети пореден мач без победа, докато този на Греъм Потър има само един успех в последните си пет двубоя.

Лондончани могат повече да съжаляват, че не спечелиха, защото създадоха по-добрите голови положения. Още в самото начало Тиаго Силва уцели гредата, а Кай Хаверц се разписа, но след намесата на ВАР попадението беше отменено за засада. После Мохамед Салах не уцели вратата, а контрите на Челси бяха страховити. При една Алисон Бекер направи чудесно спасяване. Беноа Бадиашил засече точно пред вратата, но бразилският национал с невероятна намеса изби. Малко по-късно добро изпълнение на Хаверц с глава излезе в аут

След почивката Тиаго Силва блокира много опасен изстрел на Алкантара, а малко по-късно дебют за гостите направи Михайло Мудрок, който смени Люис Хол. Страхотен пробив на Хаким Зиеш завърши с мощен удар, който премина над напречния стълб, а в игра за Ливърпул се появи Дарвин Нунес на мястото на Наби Кейта. Но веднага след това Мудри можеше да вкара , след като проби до вратарското поле и стреля но на сантиметри от лявата греда.

В 69-ата минута Коди Гакпо пропусна да открие головата си сметка за Ливърпул, но Кепа спаси шута му в долния ляв ъгъл. В 83-ата удар от въздуха на Александър-Арнолд премина над вратата. До края така и не падна гол и дербито завърши 0:0.

В класирането Ливърпул е осми с актив от 29 точки, колкото има и Челси, но "сините" са на десетата позиция, заради по-лошата си голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мръсни и неподдържани автобуси в градския транспорт на Пловдив
Мръсни и неподдържани автобуси в градския транспорт на Пловдив
Националките до 17 г. са на финал на квалификацията за Евроволей 2023 в Турция
Националките до 17 г. са на финал на квалификацията за Евроволей 2023 в Турция