НОВИНИ

Ливърпул наказа Арсенал

Ливърпул Арсенал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 20.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ливърпул наказа жестоко Арсенал в мача от 12-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци се наложиха с 4:0 на своя „Анфийлд“.

Футболистите на Юрген Клоп бяха категорично по-добрият отбор на терена, като само добрите изяви на вратаря Аарън Рамсдейл попречиха разликата да бъде още по-категорична.

Попаденията за успеха реализираха четирима различни играчи Садио Мане, Диого Жота, Мохамед Салах и Такуми Минамино.

Отборът на Ливърпул поведе в 39-ата минута след статична ситуация. Трент Александър-Арнолд центрира от фаул, за да може Садио Мане да засече топката за 1:0.

Малко преди това двамата мениджъри влязоха в сериозен словесен спор за едно отсъждане на съдията. Микел Артета и Юрген Клоп получиха жълти картони за невъздържаното си поведение край тъчлинията.

В 52-ата минута Диого Жота увеличи преднината на мърсисайдци на 2:0.

В 74-ата минута Ливърпул демонстрира невероятната си мощ на контрааката. Диого Жота пусна наляво към Садио Мане, който видя Мохамед Салах в наказателното поле, за да може египтянинът отблизо да направи резултата класически – 3:0.

Отборът на Арсенал продължи да опитва да търси попадение, от което се възползваха играчите на Юрген Клоп. В 77-ата минута и влезлият като резерва Такуми Минамино постави името си сред голмайсторите за крайното 4:0.

С успеха Ливърпул се изкачи на второто място с 25 точки, докато Арсенал е на 5-ата позиция с 20 пункта. Лидер е Челси с 29.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и захлаждане се очакват в началото на новата седмица
Валежи и захлаждане се очакват в началото на новата седмица
Започна изборният ден зад граница, първи гласуват в Нова Зеландия
Започна изборният ден зад граница, първи гласуват в Нова Зеландия