НОВИНИ

Ливърпул обърна Брайтън на "Анфилд" и оглави подреждането във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:07, 31.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
ливърпул обърна брайтън анфилд оглави подреждането висшата лига
Слушай новината

Ливърпул стигна до ценни три точки в борбата за титлата в Англия, надигравайки с 2:1 у дома състава на Брайтън в среща от 30-ия кръг на Висшата лига.

С този успех "мърсисайдци" се изкачиха еднолично на върха в подреждането с 67 точки преди по-късно тази вечер да се изиграе голямото дерби на върха между Арсенал и Манчестър Сити. Поражението пък оставя "чайките" на 9-ата позиция с 42 пункта.

Мачът на "Анфилд" стартира кошмарно за домакините, които се оказаха догонващи след по-малко от две минути игра, когато Дани Уелбек завърши подобаващо контраатака на своя тим, разписвайки се с плътен удар от границата на наказателното поле.

Отговорът на Ливърпул дойде в 27-ата минута, когато момчетата на Юрген Клоп изпълниха ъглов удар, който предизвика разбъркване пред вратата на гостите, за да се стигне до лошо действия на защитника Йоел Фелтман, който прати топката на пътя на Луис Диас и с изпълнение от въздуха колумбиеца реализира за 1:1.

Равенството се запази до средата на втората част, когато непокритият Мохамед Салах получи чудесно подаване по земя от Алексис Макалистър и с прецизен изстрел матира Барт Вербрюген, носейки пълния обрат и победата за "червените".

В следващия си двубой Ливърпул посреща затъналия Шефилд Юнайтед идния четвъртък (4 април), докато ден по-рано Брайтън ще гостува на Брентфорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест под наслов "Вън мигрантите от България" се проведе в София (СНИМКИ)
Протест под наслов "Вън мигрантите от България" се проведе в София (СНИМКИ)
Арменската общност у нас празнува Великден
Арменската общност у нас празнува Великден