НОВИНИ

Ливърпул показа характер на "Олд Трафорд"

Юрген Клоп, Ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 14.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Футбол
Слушай новината

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед сътвориха истинско футболно зрелище на „Олд Трафорд“. „Мърсисайдци“ победиха своя съперник с 4:2 в отложен двубой. Мачът не се състоя на 2 май заради протести на феновете.

Преди срещата отново имаше публично изразено негодувание на привърженици пред стадиона, но този път не се стигна до по-сериозни последици.

С трите точки Ливърпул продължава с опитите да влезе в Топ 4. Играчите на Юрген Клоп събраха сбор от 60 точки на 5-ото място, докато Манчестър Юнайтед е с 10 повече на втората позиция.

Тон за головата фиеста беше даден от „червените дяволи“ в 10-ата минута. Бруно Фернандеш стреля силно към вратата Ливърпул, но Нат Филипс вместо да отклони топката я засече в собствената си врата за 1:0.

След 20-ата минута гостите започнаха да се съвземат. Така се стигна до 36-ата минута, в която Диого Жота изравни за 1:1. Малко преди почивката, в даденото от съдията продължение Роберто Фирмино покачи на 2:1, давайки силно психологическо предимство на своите съотборници.

Още след подновяването на мача след почивката именно Фирмино покачи на 3:1, с което затрудни изключително много ситуацията на „червените дяволи“. Те от своя страна отговориха с попадение на Маркъс Рашфорд в 68-ата минута за 2:3.

Заключителният гол, който оформи крайното 4:2 беше дело на Мохамед Салах. Той преодоля последната преграда пред себе си - Джордън Хендерсън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р София Ангелова, пулмолог: 80% от хората преживяват лек вариант на COVID-19
Д-р София Ангелова, пулмолог: 80% от хората преживяват лек вариант на COVID-19
Гватемалци с молитви да спрат изригванията на вулкана Пакая
Гватемалци с молитви да спрат изригванията на вулкана Пакая