НОВИНИ

Ливърпул представи официално третото си ново попълнение

ливърпул представи официално третото ново попълнение
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:51, 19.06.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Калвин Рамзи заяви, че примерите на това как младите играчи Трент Алекзандър-Арнолд и Харви Елиът са разцъфнали в Ливърпул са го убедили да се присъедини към клуба от Абърдийн за първоначалната сума от 4.2 млн. паунда.

18-годишният десен бек бе спряган с няколко европейски клуба, но избра да подпише петгодишен договор с мърсисайдци в сделка, която включва още 2.5 млн. паунда под формата на потенциални бонуси и 17.5% откупна клауза в контракта.

Младежкият национал на Шотландия до 21 г. ще се присъедини към първия тим на Юрген Клоп за началото на предсезонната подготовка.

„Очевидно има път тук. Това бе една от причините да се спра на Ливърпул. Не става въпрос само за това, че клубът е огромен, а и че дава шансове на младите играчи в първия тим. Така че ако пристигна за предсезонна подготовка, оставя отпечатъка си там, то тогава няма причина да не опитам да се преборя за титулярно място в първия състав“, заяви уверено бранителят.

Рамзи бе определен за най-добър млад футболист на годината от Асоциацията на спортните журналисти в Шотландия след впечатляваща кампания. Той изигра 33 мача за Абърдийн, в които вкара един гол и направи девет асистенции.

„Много се вълнувам, за мен е сбъдната мечта да съм тук. Беше сбъдната мечта да играя за Абърдийн и сега да бъда в един от най-големите, ако не най-големия клуб в света, е огромно постижение и очаквам с нетърпение да покажа на феновете това, което мога“.

Рамзи е третото ново попълнение на Ливърпул през лятото след идването на уругвайския нападател на Бенфика Дарвин Нунес за 64 млн. паунда и офанзивния футболист на Фулъм Фабио Карвальо за сумата от 5 млн. паунда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриела Георгиева остана 24-та в сериите на 100 метра гръб на Световното първенство
Габриела Георгиева остана 24-та в сериите на 100 метра гръб на Световното първенство
Двойката Димитров-Калчев грабна трофея на тунира по плажен волейбол в Свети Влас
Двойката Димитров-Калчев грабна трофея на тунира по плажен волейбол в Свети Влас