НОВИНИ

Ливърпул се справи с Астън Вила като гост, 18-годишен испанец с дебютен гол за "мърсисайдци"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:10, 26.12.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
ливърпул справи астън вила гост годишен испанец дебютен гол мърсисайдци
Слушай новината

Отборът на Ливърпул спечели с 3:1 при визитата си на Астън Вила навръх Боксинг дей и по този начин се върна на шестото място във временното класиране на Висшата лига.

С успеха момчетата на Юрген Клоп събраха 25 точки и се доближиха само на една зад петия в подреждането Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко. Астън Вила пък, който допусна първа загуба при Унай Емери в първенството остава на 12-та позиция с актив от 18 пункта.

Двубоят на "Вила Парк" стартира ударно за гостите от Ливърпул, които поведоха още в 5-та минута чрез Мохамед Салах, който получи подаване от Андрю Робъртсън и отблизо беше точен за 1:0.

Малко по-късно Салах влезе в ролята на асистент, когато след разбъркване в наказателното поле на Вила топката стигна до египтянина, който комбинира с Върджил ван Дайк, а бранителят реализира за 2:0. Преди това пък попадение на другия централен защитник на "мърсисайдци" Жоел Матип беше отменено заради засада.

Второто полувреме започна по-оптимистично за домакините, които бяха на път да върнат един гол още в 46-та минута чрез Оли Уоткинс, който прати топката в мрежата, но голът му не бе зачетен заради засада. В 59-та минута обаче Уоткинс бе в редовна позиция, когато получи подаване от Дъглас Луис и все пак намали резултата след удар с глава от близка дистанция.

За жалост на привържениците на Астън Вила до равенство не се стигна, а вместо това 18-годишният Стефан Байчетич сложи точка на спора с дебютното си попадение за първия отбор на Ливърпул в 81-та минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топло за сезона време и в близките дни
Топло за сезона време и в близките дни
10 загинали в Буркина Фасо след като автобус е преминал върху мина
10 загинали в Буркина Фасо след като автобус е преминал върху мина