НОВИНИ

Луис Енрике: Посвещавам купата на Кристоф Галтие

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:07, 04.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
луис енрике посвещавам купата кристоф галтие
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Луис Енрике изради задоволството си от първата си титла с тима на ПСЖ. Воденият от него отбор спечели мача за Суперкупата на Франция след успех над Тулуза с 2:0. Испанският треньор изрази радостта си на пресконференция, като каза, че е особено доволен от първото полувреме на срещата, което според него е било най-доброто за тима му през сезона и разкритикува футболистите за представянето им през втората част.

В сряда вечер Енрике сложи край на седемгодишната пауза без спечелена купа. Последната титла на испанеца датира от 2017 г. с тима на Барселона.

След мача той заяви, че посвещава първия си трофей като наставник на парижани на бившия треньор на отбора Кристоф Галтие.

"Бих искал да благодаря на г-н Галтие, на играчите, които са част от състава и през миналия сезон, благодарение на които успях да се боря за този трофей. Много съм щастлив да доставя голяма радост на привържениците, надявам се, че това ще бъде първият трофей от дълъг списък с още такива", каза Енрике.

"Имахме изключителен първи период от наша страна, където изиграхме най-добрите първи 45 минути, откакто съм тук. Във второто обаче има много неща за подобряване", обясни още испанецът.

Той каза още, че травмата на Милан Шкриниар най-вероятно ще го извади от състава за известен период и отличи играта на новака в тима Лукас Бералдо, който замени контузения словак.

"Доволен съм от Бералдо. Той има индивидуалност, качество, публиката наистина го хареса", обясни специалистът, който добави, че е доволен и от вратаря на парижани, който направи няколко отлични спасявания.

"Трудно е да си вратар на голям отбор. Донарума беше доста незабележим през първото полувреме. Но пък той имаше много работа през втората част. Много съм доволен от представянето му", добави Енрике.

"Ще се опитаме да се подобрим, това е, което искам. Искам да продължим да напредваме", завърши Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майката на Димитър от Цалапица: Делят ли една килия в ареста близнаците?
Майката на Димитър от Цалапица: Делят ли една килия в ареста близнаците?
Проф. Владимир Чуков: Балканският маршрут отдавна не е големият проблем на Европа
Проф. Владимир Чуков: Балканският маршрут отдавна не е големият проблем на Европа