НОВИНИ

Майкъл О’Нийл: Всеки беше на върха на възможностите си

Селекционерът на Северна Ирландия остана доволен и горд от играта на възпитаниците си.

Майкъл О’Нийл: Всеки беше на върха на възможностите си
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:46, 16.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът Майкъл О’Нийл призна, че преди мача е казал на неговите футболисти да направят така, че публиката да помни тази вечер дълго и е останал доволен, че това се е случило.

Младият отбор на Северна Ирландия беше категоричен срещу България с 5:0 и този резултат ги изпрати начело в групата на Лигата на нациите.

"Има нощи, когато не използвате създадените положения, и нощи, когато ги правите, а ние бяхме много прецизни. Но по-скоро качеството на играта и естеството на цялото представяне бяха най-приятни“, каза О’Нийл.

Айзък Прайс беше големият герой с хеттрик, но О'Нийл посочи още брилянтни индивидуални изпълнения по целия терен не само на звездата на вечерта, но и на другите от отбора. Прайс се присъедини към легенди като Джордж Бест и Дейвид Хийли с хеттрик за Северна Ирландия, като другите двама са вкарвали на доста по-скромни отбори като Кипър и Лихтенщайн.

"Прайс има наистина висока класа. Поведението на целия отбор беше изключително! Много важна беше реакцията след 0:0 с Беларус в събота. Доволен съм от интензивността, от това, че не се отказваха в нито една минута. Всеки един беше на върха на възможностите. Като мениджър съм доволен, но и горд от отбора. Едно от нещата, за които бях загрижен за толкова млад отбор, е дали могат да играят втория мач и как се адаптират да играят втория мач и всеки отговор, който получих тази вечер, беше много положителен“, допълни той.

След това се спря на Броуди Спенсър, който имаше заслуга за третия гол. Играйеки от ляво, Спенсър проби и стреля в гредата, за да се върне топката в гърба на Димитър Митов и да влезе за 3:0 в българската мрежа.

"Броуди беше брилянтен! На първо място се справи чудесно с най-опасния играч на българите Кирил Десподов и ни даде много енергия напред", каза още О’Нийл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецоперация в Хасковско: Намериха списъци и лични карти в Любимец
Спецоперация в Хасковско: Намериха списъци и лични карти в Любимец