НОВИНИ

Майкон: Усетих, че публиката има по-специално отношение към мен

Следваме нашата цел и определено ще я постигнем, ако продължаваме по същия начин, заяви едно от новите попълнения на Левски

Майкон: Усетих, че публиката има по-специално отношение към мен
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 26.09.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Майкон е впечатлен от отношението, което получава от публиката на Левски след първите му мачове. Едно от новите попълнения на „сините“отбеляза, че това е заради неговите сънародници, които са играли с екипа на тима и са оставили добри впечатления по време на техния престой.

Бразилецът говори пред клубната телевизия на столичани, където коментира целите им и за атмосферата в отбора.

"Чувствам се добре тук. Уверен съм, че мога да дам най-доброто от себе си. Адаптирам се добре в обстановката – в отбора и в България като цяло. Мисля, че ще мога да дам много повече от тук нататък. България е страна, в която се живее много добре“, започна той.

"Определено моите съотборници, които бяха вече в отбора ми помогнаха много при адаптацията ми. Приеха ме много добре, помогнаха ми за доста неща – да се ориентирам както на тренировките, така и извън терена. Със сигурност адаптацията ми още продължава, но вече в доста по-положителен аспект.

"Вече имах удоволствието да усетя, че публиката има по-специално отношение към мен, но това се дължи на бразилските играчи, които са играли в Левски преди мен. Те са оставили добри спомени и трайна следа, имали са хубави моменти със "синята" фланелка. Това ме кара и мен да вдигам нивото. Както виждате, това се получава и в целия отбор – да повишаваме нивото си във всяка тренировка и във всеки мач. Ще се радвам и аз да оставя най-доброто от себе си тук, в Левски“, каза левият бранител.

Едно от новите имена разкри и мнението си дали "сините“ ще стават още по-силни в мачовете от първенството и Купата на България, които предстоят:

"Мислим мач за мач и определено израстваме във всеки. Следваме нашата цел и определено ще я постигнем, ако продължаваме по същия начин. Въпреки че всички не говорим един и същ език, ние се стараем да бъдем много сплотени, близко един до друг. Този силен колектив и тази сплотеност, която я има между нас, определено помага да покажеш и най-доброто от себе си в индивидуален план.

„Старши треньорът Станислав Генчев и неговият щаб са изключителни професионалисти и с тях се работи на много високо ниво. Именно това ни кара и задължава да изпълняваме изискванията на треньорския щаб и да даваме 100 % от себе си“, допълни футболистът.

"Наистина бях доста изненадан от подкрепата, която получихме в първите мачове и от големия брой привърженици, които бяха до нас. С всеки мач те ставаха все повече и повече. Агитката ни наистина е нашият 12-ти играч и тяхната подкрепа е много важна. Лично аз ще дам най-доброто от себе си, гарантирам им, че и отборът ще го направи. Нека те да са на трибуните, а ние ще се борим на терена и ще даваме най-доброто от себе си. Тогава нещата ще се получат със сигурност", завърши Майкон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вода с мирис на нафта потече от чешмите на добричко село
Вода с мирис на нафта потече от чешмите на добричко село