НОВИНИ

Максимални температури между 17° и 23° в първия ден от работната седмица

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 17.10.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 17 и 23 градуса. Ще бъде слънчево, със слаб източен, в Източна България и по Черноморието умерен североизточен вятър.

Утре сутринта отново на много места видимостта ще бъде намалена. Ще има и райони със слaни. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 1° и 5°, по Черноморието - от 9 до 13°, а максималните - между 18 и 23°, в София 20°. Ще остане предимно слънчево, със слаб източен, в Източна България и по Черноморието умерен североизточен вятър.

Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2 - 3 бала. Ще бъде слънчево, преди обяд на места с ниска облачност.

Чудесно време за туризъм и разходка и в планините, където също ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 11 и 18 градуса.

Слабо затопляне се очаква и навсякъде на Балканите. Ще бъде слънчево, на места в котловините и покрай водните басейни със сутрешни мъгли.

С валежи от дъжд, на места и от сняг, ще бъде утре в Северна и по-голямата част от Източна Европа. Дъждовно ще е и в Германия, и в Северна Полша, но след обяд валежите там ще отслабват и спират.

У нас повече облаци ще има в четвъртък, когато на отделни места в Северна и Източна България ще превали слаб дъжд. След топлото за сезона време в близките дни през втората половина на седмицата се очаква захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 4 жертви на пожара в техеранския затвор
Нови 4 жертви на пожара в техеранския затвор
Контрабандни златни изделия за над 140 000 лева са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"
Контрабандни златни изделия за над 140 000 лева са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"