НОВИНИ

Манчестър Сити обърна ПСЖ и си подпечата първото място в група "А" на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:59, 24.11.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Сити спечели с 2:1 дербито от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу състава на Пари Сен Жармен и по този начин си гарантира първото място в група А на най-престижния клубен турнир.

На своя "Етихад" "гражданите" бяха по-стабилния тим през почти всичките 90 минути, макар да им се наложи да правят обрат, след като Килиан Мбапе бе открил резултата.

Въпреки това, с голове на Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус домакините спечелиха трите точки и по този начин не могат да бъдат изместени от върха в тази група А.

След нулево първо полувреме, което премина под доминацията на Сити, ПСЖ беше отборът, който откри в резултата. В 50-ата минута при една от редките атаки на френския тим подаване на Меси в наказателното поле стигна случайно до Килиан Мбапе, който отблизо вкара топката между краката на Едерсон за 1:0.

В 63-ата минута все пак "гражданите" най-накрая стигнаха и до своя гол, след като Габриел Жезус отклони подаване на Родри към Стърлинг, а за английския футболист не остана друго освен да изравни резултата от около 3-4 метра.

Пълният обрат на домакините стана факт в 77-ата минута, когато Рияд Марез центрира отдясно, Бернардо Силва свали технично топката за Жезус, който от границата на наказателното поле матира Навас за 2:1.

Междувременно, в другия двубой от този поток РБ Лайпциг разби с 4:0 като гост тима на Брюж, което автоматично изпрати и ПСЖ към следващата фаза, тъй като френския тима има 4 точки аванс пред "биковете" и "синьо-черните".

Така, в последния кръг единствено ще трябва да бъде решена съдбата на 3-то място, което дава право на участие в турнира Лига Европа на пролет. На 7 декември РБ Лайпциг приема Манчестър Сити, докато Брюж гостува на ПСЖ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволнени са двама митничари от РСМ, допуснали изгорелия автобус у нас без разрешително
Уволнени са двама митничари от РСМ, допуснали изгорелия автобус у нас без разрешително
Над 30 мигранти са загинали при опит да преминат от Франция във Великобритания по вода
Над 30 мигранти са загинали при опит да преминат от Франция във Великобритания по вода