НОВИНИ

Маркъс Тюрам беше наказан за 6 мача заради наплюването

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:52, 22.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
маркъс тюрам беше наказан мача заради наплюването

Полузащитникът на Борусия (Мьонхенгладбах) Маркъс Тюрам беше наказан за 6 мача и получи глоба в размер на 40 000 евро заради наплюването на защитника на Хофенхайм Щефан Пош, съобщи Германският футболен съюз.

Двамата футболисти се спречкваха по време на съботния двубой между двата отбора от Бундеслигата заради борба за топката.

В край на сметка нервите на френския национал на издържаха и той се изплю в лицето на съперника, заради което получи и директен червен картон.

Това се оказа решаващо за крайния изход на двубоя, тъй като домакините, останали с човек по-малко, допуснаха втори гол в края на редовното време, което подпечата успеха с 2:1 на Хофенхайм.

"Първите пет мача ще бъдат изтърпени като директно наказание в следващите мачове на Борусия в шампионата и за купата на Германия. Последният, шести, ще бъде условен и ще бъде приложен при ново провинение до 21 декември 2021 година", уточниха от футболния съюз.

23-годишният Тюрам вече се извини за поведението си и каза, че е готов да получи всякакво наказание. На халфът също така му бе наложена глоба и от ръководството на неговия клуб.

Французинът е син на Лилиан Тюрам, който с двата си гола срещу Хърватия класира Франция за финала на Мондиал 98. Както знаете, там "петлите" побеждават с 3:0 тима на Бразилия, за да вдигнат първата си световна титла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пъстра празнична програма на БНТ за всеки вкус
Пъстра празнична програма на БНТ за всеки вкус
Бензема беше отличен за футболист номер 1 на ЛА Лига за миналия сезон
Бензема беше отличен за футболист номер 1 на ЛА Лига за миналия сезон