НОВИНИ

Мъск: До 2050 г. може да имаме колония на Марс

мъск 2050 имаме колония марс
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:18, 22.05.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

Технологичният предприемач и основател на "SpaceX" Илън Мъск заяви, че следващата логична стъпка за развитието на човечеството в космоса ще бъде постоянна лунна база и град на Марс.

Той изрази възгледите си по време на видеовръзка към форум в Русия. Заяви, че потенциално кацане на Марс може да се осъществи през това десетилетие, а самоподдържаща се колония там може да бъде създадена до 2050 г.

"Ние можем да създадем човешка база там още през нашия живот", каза той. "Поне една бъдеща космическа цивилизация - откривайки руините ни - ще бъде впечатлена, че хората са стигнали толкова далеч", каза смелият предприемач.

Историческо: Роботът на НАСА произведе кислород на Марс

Мъск говори и за перспективите за разширяване обхвата на човечеството отвъд Марс и инструментите, които могат да помогнат на човечеството да го направи.

"Преди да излезем отвъд Слънчевата система, трябва да можем да излезем отвъд Луната и Марс, което можем да направим с космически кораби, задвижвани с антиматерия. Това е ключовата следваща стъпка за създаването на междупланетна цивилизация", каза Мъск.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама убити и осем ранени след стрелба в Минеаполис
Двама убити и осем ранени след стрелба в Минеаполис
Пътнически влак е блокиран в междугарието Хан Аспарух - Нова Загора
Пътнически влак е блокиран в междугарието Хан Аспарух - Нова Загора