НОВИНИ

Меси: Мечтая да спечеля Шампионска лига с ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:18, 11.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
меси мечтая спечеля шампионска лига псж
Слушай новината

Лионел Меси даде първата си официална пресконференция като футболист на Пари Сен Жармен и разкри, че се надява да стигне до още един трофей от Шампионската лига и според него се намира на идеалното място това да се случи.

До момента в кариерата си аржентинецът има четири триумфа в най-престижния европейски клубен турнир с Барселона, последния от които дойде през сезон 2014/15.

"Казах, че мечтата ми е да спечеля още една Шампионска лига и мисля, че се намирам в идеалното място, където мога да го сторя", заяви Меси.

Меси допълни, че няма търпение да започни тренировки в новия си клуб и разкри, че преговорите с ПСЖ са се развили много бързо.

"Нямам търпение да започна тренировки и да започна този нов етап. Искам да благодаря на президента, на Леонардо и на клуба, че направиха това възможно. След изявлението на Барселона те заявиха позицията си и всичко стана много бързо. Преговорите се развиха бързо и нямаше проблем. Ситуацията беше сложна и те решиха проблема. От първата минута, в която пристигнахме със семейството ми, се радваме на престоя си в Париж".

Запитан кога ще дебютира за новия си клуб, шесткратният носител на "Златната топка" сподели, че не се намира в оптимална форма, тъй като не е тренирал в последния един месец.

"Всъщност, не знам. Бях на почивка, не съм играл от месец. Вчера говорих с треньорския щаб. Може би ми трябва предсезонна подготовка. Ще започна тренировки и се надявам, че възможно най-скоро ще играя, но не мога да кажа конкретна дата"

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на културата приема оставките на директорите на НДК
Министърът на културата приема оставките на директорите на НДК
МОН ще съдейства за прибирането на заразените ученици в Благоевград
МОН ще съдейства за прибирането на заразените ученици в Благоевград