НОВИНИ

Микеле Плачидо пристига в България за тазгодишната "Киномания"

Айше Сали
от Айше Сали
20:20, 03.11.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Култура
Слушай новината

Италианският актьор и режисьор Микеле Плачидо пристига в България за тазгодишното издание на "Киномания".

Звездата от "Октопод" ще кацне у нас на 19 ноември, за да се срещне със своите почитатели и да представи своя филм "Сянката на Караваджо".

В съзнанието на многобройните си почитатели Микеле Плачидо ще си остане комисар Корадо Катани, който преследва италианската мафия. Сега обаче ще го видим като режисьор на филм за великия художник Караваджо и неговата битка за свободата и истината. Прожекцията в зала 1 на НДК ще бъде първата извън Италия.

"Микеле Плачидо се развива като режисьор през последните 30 години. Това е 14-ия му филм. Аз лично съм гледал повечето от режисьорските му филми и ги харесвам, и мисля, че "Сянката на Караваджо" ще бъде едно от събитията на годината", каза Владо Трифонов, програматор на "Киномания".

Традицията "Киномания" да бъде открита с български филм ще бъде спазена. Това е "Майка" на Зорница София, който търси смисъла на това да бъдем родители.

"Не само майката, но и родителя - това е капацитетът на един човек да дава. Мисля, че в момента, в който стигне до състоянието не просто да иска дете, а да дава и да бъде родител, вече няма значение на каква възраст е, от какъв пол е, може ли, не може ли. Мисля, че родителството е именно процесът, в който можем да даваме и сме готови да даваме", смята режисьорът Зорница София.

"Киномания" започва на 17 ноември, а ако запазите своя билет, можете да участвате в томбола за безплатен достъп до всички прожекции през следващата година.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жерар Пике обяви края на футболната си кариера
Жерар Пике обяви края на футболната си кариера
Брижит Жиро спечели френската литературна награда "Гонкур" за 2022 година
Брижит Жиро спечели френската литературна награда "Гонкур" за 2022 година