НОВИНИ

Милан шокира Наполи като гост и му нанесе най-тежката загуба дотук през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 02.04.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
милан шокира наполи гост нанесе тежката загуба дотук сезона
Слушай новината

Отборът на Милан изигра най-силния си двубой от началото на сезона и разби с 4:0 като гост убедителния лидер в италианската Серия "А" Наполи в дербито на 28-я кръг.

На "Естадио Диего Армандо Марадона" "росонерите" напомниха за формата си от миналогодишния шампионски сезон и тотално надиграха небесносините, които бяха без една от звездите си Виктор Осимен и инкасираха най-тежкото си поражение от началото на сезона.

Всичко започна в 17-а минута, когато Рафаел Леао бе изведен от Браим Диас зад отбраната на домакините и ефектно прехвърли стража Алекс Мерет за 1:0, слагайки край на своята двумесечна суша в шампионата.

Осем минути по-късно самият Диас се записа сред голмайсторите, след като получи топката в наказателното поле на Наполи, елиминира Марио Руи и с удар под гредата беше точен за 2:0.

Малко преди да изтече първия час игра Рафаел Леао направи аванса на Милан класически с втория си гол в срещата, дошъл след прекрасен диагонален изстрел, а крайното 4:0 оформи Алексис Салемакерс в 67-а минута след отличен индивидуален рейд, при който премина покрай няколко футболисти от отбраната на домакините.

Убедителният успех на Милан тази вечер в Неапол може да вдъхне допълнителна увереност на момчетата на Стефано Пиоли предвид задаващите се нови два сблъсъка срещу "небесносините" в четвъртфиналите на Шампионската лига на 12 и 18 април.

В класирането на Серия "А" пък "росонерите" се изкачиха до 3-та позиция с актив от 51 точки, докато Наполи остава комфортно начело със 71 пункта, което е с цели 16 повече спрямо най-близкия преследвач Лацио.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лион излъга ПСЖ като гост и запази интригата във Франция
Лион излъга ПСЖ като гост и запази интригата във Франция
По-бавно, но спокойно протича предаването на изборните книжа в НДК
По-бавно, но спокойно протича предаването на изборните книжа в НДК