НОВИНИ

Министърът на имиграцията няма да отмени визата на Джокович, засега

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 10.01.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Австралийският министър на имиграцията Алекс Хоук все още не е решил дали да отмени визата на първата ракета в света по тенис Новак Джокович, информира The Age.

Съдът уважи жалбата на сърбина срещу решението на имиграционните власти да анулират визата му. Но сега правото на експулсиране на Новак Джокович е в ръцете на министъра на имиграцията.

Към момента не е ясно къде е тенисистът и дали е свободен. Семейството му твърди, че се правят нови опити да бъде задържан и депортиран. Австралийски издания обаче обявиха тази информация за лъжа.

Онлайн изданието на The Age съобщава, че министърът е имал четири часа след решението на съда да обяви дали Новак Джокович да остане в ареста за една нощ. Такова решение обаче не е било взето, затова сърбинът ще остане на свобода.

Министърът все пак може по всяко време да отмени визата и да го задържи отново. Очаква се това решение да бъде взето утре (вторник) или в следващите дни.

Междувременно се стигна до напрежение по улиците на Мелбърн, предизвикано от фенове на сръбския тенисист.

Привърженици на Ноле се събраха пред адвокатска кантора, която представлява състезателя. По-късно те обградиха кола със затъмнени стъкла, смятайки, че Джокович е в нея.

Феновете скандираха "Освободете Ноле" и не пуснаха колата да мине. Някои чукнаха по прозорците и скочиха на покрива на автомобила. В резултат на това полицията използва сълзотворен газ срещу тях.

Събралите се хора, сред които жени и деца, започнали да бягат. Това допълнително разгневи защитниците на Новак Джокович, които след това влязоха в конфликт с полицията.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови 52 случая на Омикрон са установени у нас
Нови 52 случая на Омикрон са установени у нас
Полицията разследва злоупотреби с евросредства в Община Поморие
Полицията разследва злоупотреби с евросредства в Община Поморие