НОВИНИ

Миньор 2015 приема Балкан Ботевград в обновената зала „Борис Гюдеров“ на 17 януари

Перничани готвят тържествено откриване на съоръжението за двубоя срещу Балкан на 17 януари от 19:00 ч., като входът за всички зрители ще бъде свободен

миньор 2015 приема балкан ботевград обновената зала bdquoборис гюдеровldquo януари
Снимка: zapernik.com
bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 08.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ремонтът на зала „Борис Гюдеров“ в Перник приключи и съоръжението е готово да приеме първи мач на състава на Миньор 2015 от Националната баскетболна лига (НБЛ)

Тържествено откриване предстои на 17 януари (сряда) от 19:00 часа, когато момчетата на Георги Младенов приемат действащия шампион Балкан Ботевград в двубой от 17-ия кръг на българското първенство.

Перничани обявиха вход свободен за всички, които желаят да се присъединят към празника, а феновете на тима са подготвили хореография и конфети, за да създадат празнична атмосфера по време на срещата.

Ремонтът на зала „Борис Гюдеров“ започна в средата на октомври 2023-година. Залата се ремонтира както вътрешно, така и отвън. За външния ремонт е направена нова топлоизолация на сградата, сменена е дограмата, има нови павета, градинки, положен е и нов асфалт.

Вътре в залата са подменени седалките, настилката около игралното поле и стълбите е чисто нова, докато самата вътрешна настилка е реновирана и изциклена. Монтирано е модерно отопление с топловъздушни апарати, които отопляват през зимата и охлаждат през лятото. Има и ново табло.

Ремонтът на зала „Борис Гюдеров“ е на общп стойност 1 800 000лв., като 1/3 от тези средства са отпуснати от Министерството на младежта и спорта, а останалата сума е от бюджета на Община Перник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА надви Левски във Вечното дерби за седми пореден успех в НБЛ
ЦСКА надви Левски във Вечното дерби за седми пореден успех в НБЛ
Съдът остави в ареста гробаря и лихваря, обвинени в убийството на 49-годишния Кирил Русев
Съдът остави в ареста гробаря и лихваря, обвинени в убийството на 49-годишния Кирил Русев