Мобилни пунктове: Интересът към ваксините остава слаб

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:26, 19.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Още
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

След Пловдив от днес в София ваксини има и в мола. В три от големите търговски центрове Столична община разкри имунизационни пунктове за уикенда. Зелените коридори в парковете също работят.

А в автобуса на летището днес дойдоха да се ваксинират хора от Люлин и Казичене, даже и от Русе - пристигащите от чужбина обаче не бяха толкова заинтересовани, може би защото не разбраха за него.

Мобилен ваксинационен кабинет на летището. Столичната здравна инспекция дава възможност на пристигащи и заминаващи за чужбина да се ваксинират. Само че кабинетът е поставен така, че те няма как да го забележат.

Входът до автобуса отдавна не работи, а пред работещия вход няма табела, която да сочи, че някъде в обратна посока има ваксини. Така хората от самолета не разбраха за автобуса. За автобуса обаче бяха научили в Русе. И в Люлин, и в Казичане и Панчарево.

И от автобуса - в мола. Там ви чака Леонардо.

"Аз описвам хората за ваксини, изкарвам им сертификатите, които са втора ваксина, вадя сертификат", уточни Леонардо Николаев.

Пунктът заработи днес, но от журналисти, не остана място за пациенти. Георги е от малкото, които се престрашиха.

"Понеже ще пътувам в чужбина и нямам много време", сподели Георги Москов.

В Пловдив и без журналисти потокът в отворения от седмица пункт в мола е 20 души на ден.

"Повечето оглеждат, мислим в други посоки как да постъпим, но интересът навсякъде спада", коментира Юлия Кунева - имунизационен инспектор в РЗИ-Пловдив.

През вчерашния ден едва малко над 5000 души в цялата страна са пожелали да се ваксинират с първа доза. С пълен цикъл на ваксинация са под 800 000 души.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нелегално парти: 1500 души купонясваха в Бретан, въпреки вечерния час
Нелегално парти: 1500 души купонясваха в Бретан, въпреки вечерния час
Над 660 души се ваксинираха в осемте мобилни кабинети в София
Над 660 души се ваксинираха в осемте мобилни кабинети в София