НОВИНИ

Мохамед Салах е играл с контузия във финала на Шампионска лига

Мохамед Салах
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:45, 19.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мохамед Салах е бил контузен по време на финала в Шампионската лига с Реал Мадрид, загубен от мърсисайдци с 0:1, сподели лекарят на националния отбор на Египет.

Офанзивният футболист получи травма на бедрото при триумфа на „червените“ за ФА Къп и бе заменен след малко повече от половин час игра, като медицинското лице даде нова информация за състоянието на нападателя.

„Контузията на Салах се появи по време на финала на ФА Къп в областта на абдукторите, след това той игра срещу Уулвърхемптън и във финала на Шампионската лига – всичко това, в рамките на едва 14 дни. Видяхме статистика, че той е втори по брой изиграни минути за сезона. Изпращаме и получаваме играчи с медицински доклади и от Ливърпул заявиха, че той е изпитвал болка и е трябвало да премине скенер. Това не е играч на 100% готов, но стои въпросът дали може да играе с болка и без риск“, коментира Мохамед Абу Ел Ела за Time Sports.

Това означава, че 30-годишният футболист е играл с контузия по време на целия мач с Реал във финала на най-престижния европейски клубен турнир.

Салах изигра 51 мача за мърсисайдци през изминалата кампания. Ливърпул ще се надява талисманът им, който навлиза в последната година от контракта си на „Анфийлд“, да бъде готов за началото на предсезонната подготовка, която стартира на 4 юли.

„Червените“ започват новия сезон във Висшата лига с гостуване на новака Фулъм на 6 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на СОС: Не приемаме увеличение на билета за градския транспорт
Председателят на СОС: Не приемаме увеличение на билета за градския транспорт
В Банско се състоя кулминацията на честванията по случай 300 години от рождението на Паисий Хилендарски
В Банско се състоя кулминацията на честванията по случай 300 години от рождението на Паисий Хилендарски