НОВИНИ

Нападение с дронове срещу Москва

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:59, 24.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
По света
Слушай новината

Нападение с дронове срещу Москва. Руското министерство на отбраната съобщава, че два дрона са били свалени в административния център на града. Москва определи случилото се като "терористична атака" дело на Украйна. Засега няма коментар от страна на Киев.

Малко преди 4 сутринта силен шум като от взрив събужда жителите в центъра на Москва. Следва съобщение на руското министерство на отбраната - предотвратено е нападение с дронове. От ведомството твърдят, че два украински дрона са свалени, а при падането си са нанесли материални щети на нежилищни сгради.

"Чух силен гръм и след това всичко утихна. Нищо не видях в небето, макар и прозорците ми да бяха отворени. Беше някъде към 3:40 сутринта. Ако нещо е летяло предполагам, че щяхме да го чуем, но не сме", заяви Сергей, жител на Москва.

"Бях заспала, но се събудих от експлозия. Всичко се разтресе, беше сякаш сградата ще рухне всеки миг. Погледнах през прозореца и се изненадах, че не видях особено големи поражения. Малка или не всяка експлозия си е страшна, но тази определено звучеше сякаш е нещо по-голямо, сякаш търговският център е взривен", допълни Полина, жителка на Москва.

Единият дрон е паднал на около 2 км от сградата на военното министерство - на Комсомолския проспект. Другият се е врязал в бизнес сграда в центъра на Москва. От Кремъл определиха случилото се като "терористично нападение" дело на Украйна.

През изминалите месеци Москва многократно обвинява украинската страна за нападения с дронове на своя територия - през май безпилотен апарат беше свален до Кремъл, а участък от Кримския мост наскоро беше взривен също с дрон.

Както при предишните случаи и сега от Киев запазиха мълчание. Вчера обаче властите в Украйна обещаха да отвърнат на поредното руско нападение в Одеса - този път срещу защитена от ЮНЕСКО катедрала.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Педро Санчес с крехка преднина на предсрочните парламентарни избори в Испания
Премиерът Педро Санчес с крехка преднина на предсрочните парламентарни избори в Испания
Украйна си е върнала 50% от окупираните територии
Украйна си е върнала 50% от окупираните територии