НОВИНИ

Наполи излъга Юве с гол в добавеното време в мач с две отменени попадения на "Старата госпожа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:50, 23.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
наполи излъга юве гол добавеното време мач две отменени попадения старата госпожа
Слушай новината

Отборът на Наполи прекъсна серията си от три поредни двубоя без успех във всички надпревари, след като надигра минимално с 1:0 като гост Ювентус в дербито на 31-ия кръг на Серия "А".

Сблъсъкът в Торино обаче ще се запомни с последните 10 минути на редовното време, когато две попадения на домакините бяха отменени след намеса на ВАР, а малко след това падна и единственият гол в мача дело на Джакомо Распадори от тима на небесносините.

Драмата започна в 82-а минута, когато Анхел Ди Мария прати топката във вратата на гостите, но ВАР подсказа на главния арбитър Микаел Фабри за нарушение на Аркадиуш Милик, което даде начало на контраатаката на "бианконерите", която завърши с гола на аржентинеца.

В добавеното време на срещата пък феновете на "Старата госпожа" трябваше да понесат нови два тежки удара, след като нов гол на техните любимци не беше зачетен, за да се стигне до 93-а минута, когато центриране на Елиф Елмас в наказателното поле на домакините стигна до непокрития Джакомо Распадори и той с удар от въздуха донесе трите точки на Наполи.

По този начин момчетата на Лучано Спалети събраха 78 пункта на върха в подреждането в Серия "А". Ювентус пък е на 3-о място с 59 точки, след като на "Старата госпожа" бяха възстановени 15 пункта от актива им, тъй като поне засега клубът беше признат за невинен по обвиненията за фалшиво счетоводство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куриозен автогол в края донесе победата на Марсилия над Лион
Куриозен автогол в края донесе победата на Марсилия над Лион
Алкарас надви Циципас и за втора поредна година триумфира в Барселона
Алкарас надви Циципас и за втора поредна година триумфира в Барселона