НОВИНИ

Наполи надви Фиорентина в първия си мач като шампион

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:19, 07.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
наполи надви фиорентина първия мач шампион
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Наполи вече си гарантира шампионската титла в Серия "А", но въпреки това момчетата на Лучано Спалети нямат намерение да свалят темпото и надиграха у дома Фиорентина с 1:0 в среща от 34-ия кръг.

Двубоят на "Естадио Диего Армандо Марадона" се превърна в истински празник за местните фенове, които бяха изпълнили трибуните до краен предел, за да отпразнуват първата титла на своите любимци след повече от 30-годишна пауза.

На фона на празненствата по трибуните обаче двубоят не предложи много вълнуващи моменти, като преди почивката домакините определено не приличаха на себе си.

Скоро след подновяването на играта обаче небесносините получиха отличен шанс да открият резултата, когато Софиян Амрабат повали Доминик Лоботка в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе пропусната от Виктор Осимен.

Малко по-късно нигериецът все пак получи шанс да се поправи, след като Наполи получи право да изпълни още един наказателен удар този път за нарушение срещу Хвича Кварацхелия. При втория си опит Осимен не сбърка и донесе победата за своя тим.

Загубата остави Фиорентина на 8-ото място в подреждането с 46 точки, но все пак "виолетовите" запазват шансовете си да играят в Европа през следващия сезон, ако триумфират в Лигата на конференциите, където идния четвъртък (11 май) се изправят срещу Базел в първи дуел от полуфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тренто не остави шансове на Лубе в мач №3 от финала и е само на крачка от титлата, Матей Казийски над всички
Тренто не остави шансове на Лубе в мач №3 от финала и е само на крачка от титлата, Матей Казийски над всички
Лион сътвори феноменален обрат срещу Монпелие и мечтае за място в Еврола
Лион сътвори феноменален обрат срещу Монпелие и мечтае за място в Еврола