НОВИНИ

Нидерландски национал бе обвинен в опит за убийство

нидерландски национал обвинен опит убийство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:13, 18.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Футбол
Слушай новината

Прокуратурата в Нидерландия официално днес повдигна обвинение на 29-годишния футболист на Спартак (Москва) Куинси Промес в опит за покушение и убийство.

"Окръжният прокурор на Амстердам реши да привлече под отговорност 29-годишен мъж от същия град за опит за непредумишлено убийство и нападение при утежняващи вината обстоятелства", се казва в прессъобщението на прокуратурата на столицата на Нидерландия.

Мъжът е заподозрян в нанасянето на удар с нож на член на семейството. Инцидентът се е случил на семейно парти през юли 2020 година в едно от предградията на Амстердам - Абкоуде. Тогава той беше задържан веднага след случая, но два дни по-късно освободен.

Жертвата, която е пострадала, е братовчед на бившия футболист на Аякс и Севиля. Въпросният роднина оцеля при нападението, но получи сериозно нараняване на коляното. Двамата първо са се сбили, разказват още свидетели, след което Промес е хванал ножа.

По време на инцидента Промес е бил футболист на Аякс, но през февруари тази година се върна в Спартак Москва. Също така има и 50 мача за националния отбор на страната си, като последното му участие е на Евро 2020 това лято. Със сигурност нападателят ще бъде изправен пред съда, но за момента няма ясна дата, на която ще започне съдебен процес.

Според медиите в страната, Промес го грози затвор до четири години реално или доста по-голям срок, ако адвокатите успеят да му издействат условна присъда и голяма парична глоба.

Адвокатът на братовчеда Йехуди Мошкович твърди, че клиентът му е имал огромен късмет, тъй като до мястото на нараняването минава артерия и евентуалното й срязване можеше да има фатален изход за другия млад мъж.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов ръст на новозаразени с COVID-19 в Европа
Нов ръст на новозаразени с COVID-19 в Европа
Президентският дебат: Радев и Герджиков един срещу друг в ефира на БНТ (Снимки)
Президентският дебат: Радев и Герджиков един срещу друг в ефира на БНТ (Снимки)