НОВИНИ

Николай Киров: ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния си проект

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:38, 09.09.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
николай киров цска 1948 привлече амбициозния проект
Слушай новината

Треньор №1 на България за 2020 година Николай Киров сподели, че е бил привлечен от амбициозния проект на ЦСКА 1948.

46-годишният специалист напусна преди седмица тима на Арда (Кърджали), за да поеме "червените", като дори вече проведе и първото си занимание с тима.

"Най-вече ЦСКА 1948 ме привлече с амбициозния проект, който имат и не на последно място този проект е възможен за реализация. Нормално с оглед резултатите до момента, настроението при състезателите трябваше да се промени. Повече настроение и по-голямо самочувствие в тренировките. Оттук нататък трябва да подобрим резултатите и това води точно до по-голямо самочувствие", започна Киров.

Наставникът сравни новия си клуб с тима на Арда, където до скоро работеше, като обяви, че двата тима са доказателство за това, че нещата у нас могат да се случат и с отбор, изграден изцяло от българи.

"Това, което направихме с Арда, показа, че нещата могат да се случат с български състезатели Там също имаше доста млади състезатели, които бяха основата на младежкия национален отбор. Такива има и в ЦСКА 1948. Липсва опитът в състава. Беше продиктувана от това кратката селекция. Тя беше от състезатели с по-голям опит на позиции, които ще донесат баланс в самия състав.", допълни специалистът.

Бившият треньор на Ботев (Пловдив) и Арда допълни още, че целите пред отбора ще бъдат да надгради над постигнатото до момента.

"Не сме коментирали като конкретика, но както и в предния клуб, така и в този, целта ми е да надградим нещо. В случая сме в по-неизгодна позиция. В първенството има разделение и дотогава трябва да се решат нещата. Не пречи да имаме същите амбиции. Присъствието на втори отбор е практика в абсолютно цяла Европа, доказала своя ефект. Те са плюс за всеки един отбор. Там се дава шанс на млади състезатели да се изграждат.", сподели новият наставник на ЦСКА 1948.

Накрая Киров увери, че е говорил с ръководството на клуба относно честата смяна на треньори и ги е убедил, че това не е правилният път.

"Позицията старши треньор в България от доста години е подложена на този вид натиск. Няма как да се търси развитие на един състав при честата смяна на треньори. Моето виждане е, че старши треньорът е една основна фигура в спортно-техническия процес и именно неговата работа издигат един клуб. Може и нещата да не се случат по този начин. Имахме доста разговори с ръководството по тази тема и мисля, че те вече са стигнали до този извод.", завърши Киров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Иде нашенската музика“ стартира 15-и телевизионен сезон
„Иде нашенската музика“ стартира 15-и телевизионен сезон
КС поиска от президента декларацията за гражданство на Кирил Петков
КС поиска от президента декларацията за гражданство на Кирил Петков