НОВИНИ

Николай Костов преди мача с Шкупи: Левски идва за победа

николай костов мача шкупи левски идва победа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 26.07.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилският ляв бек Цунами ще бъде капитан на Левски в мача срещу македонския Шкупи от втория предварителен кръг на футболния турнир Лига на конференциите, съобщи старши треньорът Николай Костов. Той добави, че нападателят Рикардиньо лекува лека травма от мача срещу Ботев Пловдив, но би трябвало да играе.

"Капитанската лента вече е предадена на Цунами. Уговорката ни беше единият от капитаните да бъде чужденец, имаме много такива в отбора. Основен капитан е Николай Михайлов и след него са Краев и Цунами", заяви Костов преди срещата в македонската столица Скопие.

След като пое отбора, Костов залага на различни футболисти за капитани, сред които и Ноа Сонко Сундберг. Защитникът обаче завърши тази седмица трансфера си в Лудогорец и така квотата за чужденците ще бъде зает от техния лидер Цунами за този мач. Останалите капитани са Николай Михайлов и Андриан Краев.

Относно трансфера на Сундберг, Костов обясни, че Левски няма да прави бърз трансфер за заместник на защитника:

"Най-вероятно няма веднага да реагираме. Той беше един от най-добрите ни футболисти и трябва да преглътнем това, че не е при нас. Имаме играчи, за които вярвам, че могат да заменят достойно централния защитник".

Останалите футболисти ще бъдат на разположение на Костов, въпреки леката травма на Рикардиньо и забавеното пътуване на десния бек Жереми Петрис. Треньорът заяви, че с този състав "сините" ще преследват само победа в македонската столица.

"Петрис ще се присъедини малко по-късно към отбора, тъй като си забрави паспорта. Не очаквайте някакви сензации, случва се на всеки. Имаме някакви смущения и с Рикардиньо, но той най-вероятно ще бъде готов. Левски идва за победа. Вярвам много в нашия отбор и мисля, че играчите се развиват добре", продължи Костов.

"Научихме много неща за Шкупи и с футболистите ни анализирахме последните им две. Това са мачове с основния им състав".

Левски направи два трансфера в последната седмица - на офанзивния халф Асими Фадига и дефанзивния Дарлан, но Костов не очаква те да играят.

"Фадига е атакуващ халф, от който имаме нужда. Не е в добро физическо състояние, но по малко ще му даваме възможност да се присъедини към състава. Опорният халф (Дарлан), който умее да разпределя добре играта, дойде вчера. Все още не знам какво е неговото физическо състояние, за да кажа кога ще бъде включен в състава", каза още Костов.

На националния стадион в Република Северна Македония се очаква да пристигнат близо 1 600 "сини" зрители, а според Костов това ще бъде от полза за Левски.

"За нас подкрепата от феновете е много важна и се радваме, че ще има такова присъствие. За нас е удоволствие, а играчите ще бъдат мотивирани да покажат играта, за която са готови", завърши треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина певицата Шиниъд О'Конър
Почина певицата Шиниъд О'Конър
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за чужденците
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за чужденците