НОВИНИ

Николай Николов: На 37 години продължавам да играя от любов към волейбола

Играчът на Дея спорт вярва, че отборът е способен да покаже качествен волейбол

Николай Николов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 18.10.2023
Чете се за: 05:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Дея спорт (Бургас) не успя да направи нищо на свой терен в турнира за Суперкупата, след като отпадна на полуфинала от Хебър с 0:3 гейма. Централният блокировач на бургазлии и бивш национал Николай Николов заяви в интервю за BGvolleyball.com, че не трябва да се правят драми на старта на шампионата и това е реалността за момента.

Ето още какво каза той за ситуацията в отбора и предстоящия сезон:

На свой терен отпаднахте още на полуфинала за Суперкупата, твоят коментар?

На полуфинала Хебър ни превъзхождаше на всички елементи. При нас стояха нещата по по-различен начин. Затова и да искаме и да не искаме, нямаше как да победим. Но не трябва да правим драми от това нещо. Това е реалността за момента. Сезонът в първенството е дълъг. Надявам се да успеем да подобрим доста от елементите като игра и да покажем настина на какво сме способни.

Имахте кадрови проблеми, това повлия ли?

Разбира се. Няма как да не повлияе това, че старши треньорът ни Франческо Кадеду не е на скамейката. Също и единият ни чужденец, който не бе на терена (нямаха за турнира още картотека -б.р). Всеки един състезател, независимо кой е, е важен за отбора. Когато в последните дни го знаеш това нещо, слушаш от тук от там, вижда се, че клубът се опитва да оправи по някакъв начин ситуацията, но това не случва, няма как да не липсва една нервност. И малка да е, тя е достатъчна.

Каква е атмосферата в отбора?

Добра, наистина е добра. Просто за съжаление, заради кадровите проблеми, които имахме, а те са от такова естество, което не зависи от това какво правиш на игрището, това е нещо което малко или много те вади от равновесие. Въпреки това видяхме, че нашият треньор е човек с голямо сърце и всеки гейм бягаше в квадрата, викаше ни, даваше ни наставления. Това е достойно за уважение, защото се стараеше да бъде максимално близо до нас и да ни помага.

Отново си в Бургас. Как се чувстваш?

Прекрасно. Да си в къщи винаги е много хубаво. Това е най-простото обяснение.

Има ли разочарование на старта на първенството?

Ако кажа, че съм радостен и щастлив, трябва да излъжа. Давам си сметка, вече съм на такива година, в които съм видял доста в спорта, че можем да преценим определените ситуации. В този мач просто нямахме аргументите, с които да победим. Но въпреки това няма как да не ми се иска. Затова на 37 години продължавам да играя, защото това е любов към волейбола. Винаги съм искал и продължавам да искам да побеждавам.

Казваш, че сезонът е дълъг, къде виждаш Дея?

В момента в Бургас (смее се). Не искам да правя прогнози, никога не съм го обичал това нещо. Най-важното, и на първо място, е да сме здрави, защото сме малко възрастен отбор, или пък да кажем един от най-опитните (смее се). Но смятам, че имаме какво да дадем. Ако успеем да се опазим здрави, да работим добре, смятам, че Дея може да покаже един наистина много качествен и стойностен волейбол. А вече колко дълго ще успеем да задържим това ниво, от това ще зависи, какво ще направим.

Ще сработи ли отново опитът?

Връщате ме към една горчилка от миналата година, когато опитът в Хебър не сработи. Донякъде сработи. Две купи, но най-важната избяга. Казва го като човек, който беше част от този тим в момента и още горчи. Има моменти, в които и опитът не успява да свърши работа. А сега ще видим.

Да завършим с едно пожелание?

Пожелавам си всички състезатели и всички хора, които следят волейбола, да бъдем живи и здрави. Ние да си вършим работата добре и да радваме хората в зала и пред тв-екрана. И най-вече да играем стойностен волейбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко по-топло време днес, валежите спират
Малко по-топло време днес, валежите спират
Защитникът на Левски Хосе Кордоба помогна на Панама да запише победа над Гватемала
Защитникът на Левски Хосе Кордоба помогна на Панама да запише победа над Гватемала