НОВИНИ

Николай Желязков: Ако всеки от играчите се влага на максимум, вярвам, че ще постигнем целите си

николай желязков всеки играчите влага максимум вярвам постигнем целите
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ВК Левски София
16:47, 13.10.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният мъжки отбор на Левски замина за Бургас, където в утрешния ден ще стартира сезона с участие в турнира за Суперкупата на България, като "сините" ще играят във втория полуфинал от 19:30 ч. срещу действащия шампион и домакин на надпреварата Нефтохимик 2010 Бургас.

Пред официалния сайт на клуба старши треньорът Николай Желязков говори за направеното в подготовката, състоянието на отбора, здравословни проблеми и целите за предстоящата кампания.

"Като цяло мога да кажа, че направихме качествена подготовка. В контролите, които имахме, показахме добри игри. Много съм доволен от старанието и желанието, което момчетата демонстрираха, както в тренировките, така и в приятелските срещи", започна наставникът на "сините".

"За съжаление, стартираме сезона без капитана си Владислав Иванов. Той получи нелепа травма. Има разкъсано сухожилие в палеца на дясната ръка. Все още не може да се направи точна прогноза колко ще продължи възстановяването му и съответно не е ясно кога ще се завърне в игра. Други сериозни здравословни проблеми за щастие няма. Заради престоя си в италианския Лубе и последвалата повиквателна за мъжкия национален отбор на практика с нас през подготовката не беше разпределителят Симеон Николов. Той направи първа тренировка с отбора в сряда. Хубавото е, че на този пост разполагаме с още един много добър разпределител в лицето на Стоил Палев", продължи той.

"Предстоящият турнир за Суперкупата ще се проведе в период, в който никой отбор не е перфектен. Тепърва ще се гони най-високо ниво на волейбол. В Бургас ще се срещнат отбори с изравнени сили и затова очаквам интересен турнир. Новият формат предлага повече мачове, което е добре за феновете", коментира още бившият селекционер на националния отбор на България.

"Относно целите за новия сезон – споделил съм с отбора какво искам да преследваме. В ежедневната си работа трябва във всяка една тренировка всяка топка да се гони като за финал. Да се влага максимума във всяко едно докосване на топката. Ако всеки от играчите прави това, вярвам, че ще постигнем целите си", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителственият "Еърбъс" ще осъществи нови два полета до Тел Авив
Правителственият "Еърбъс" ще осъществи нови два полета до Тел Авив
Българите, обвинени в шпионаж във Великобритания, се явиха пред съда в Лондон
Българите, обвинени в шпионаж във Великобритания, се явиха пред съда в Лондон