НОВИНИ

Нуниес и Салах спасиха Ливърпул от поражение на старта във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:38, 06.08.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
нуниес салах спасиха ливърпул поражение старта висшата лига
Снимка: Туитър
Слушай новината

Един от фаворитите за титлата в английската Висша лига Ливърпул стартира новата кампания с равенство 2:2 като гост на новака Фулъм.

Футболистите на Юрген Клоп на два пъти се оказваха догонващи в резултата срещу "котиджърс", но с попадения на звездите си Дарвин Нуниес и Мохамед Салах все пак си тръгнаха с точка от Лондон.

Голмайсторът на Фулъм от миналия сезон в Чемпиъншип Александър Митрович даде аванс на своя тим в 32-та минута, когато засече с глава центриране на Кени Тете.

В 64-та минута обаче "мърсисайдци" изравниха резултата, когато Мохамед Салах достави ниско подаване за Дарвин Нуниес, а уругваецът с ефектно изпълнение откри головата си сметка за новия си клуб във Висшата лига.

Само осем минути по-късно обаче домакините отново излязоха напред, а за втори път в срещата точен беше Александър Митрович. Този път сърбинът беше съборен в наказателното поле от Върджил ван Дайк и въпреки протестите на гостите арбитърът отсъди дузпа, която Митрович превърна в гол.

В 80-та минута обаче Ливърпул за втори път възстанови паритета след неразбирателство в отбрана на домакините, което позволи на топката да стигне до Нуниес. Нападателят обаче нямаше време за реакция и кълбото просто се отклони от тялото му, но за негово щастие стигна до Мохамед Салах, който без никакво забавяне реализира за 2:2.

В самия край гостите можеха дори да измъкнат трите точки чрез капитана си Джордан Хендерсън, но неговият удар от дистанция се отби от напречната греда, запазвайки равенството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите до 16 години с тежко поражение в Румъния
Националите до 16 години с тежко поражение в Румъния
Голям пожар избухна между два манастира в Света гора
Голям пожар избухна между два манастира в Света гора