НОВИНИ

Олимпиакос извади номера на Спанулис на специална церемония

олимпиакос извади номера спанулис специална церемония
Снимка: Olympiacos B.C
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 18.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Гръцкият гранд Олимпиакос официално извади от употреба номера, с който дълги години играеше легендата на клуба Василис Спанулис. Това стана на специална церемония в Пирея, носеща името "Нощта на легендата".

Плеяда от звезди уважи Спанулис, включително и Александър Везенков. Българинът прекоси отново океана, само заради бившия си съотборник, а при появата си в залата бе бурно аплодиран от феновете.

Сред присъстващите бяха още Деян Бодирога, Перо Антич, Димитрис Итудис, Ник Калатес, Никос Зизис, Софоклис Шорцанитис и Янис Сфайропулос. Много други пък, които не успяха да бъдат в залата, като Никола Йокич и Лука Дончич, изпратиха специални видео съобщения до Спанулис.

След като благодари на всеки един човек, бил до него в кариерата му, Спанулис се присъедини от семейството си на паркета и с много емоции изгледа как фланелката с №7 бе окачена на стената.

„Никога няма да забравя тази нощ. Това е най-голямата вечер в моята кариера, освен титлите“, обърна се той към всички присъстващи на церемонията.

Като част от спектакъла имаше и приятелски мач между Олимпиакос и Олимпия Милано, който продължи три части и бе спечелен от гостите с 57:50.

Президентът на гръцкия гранд Йоргос Ангелопулос официално връчи на Александър Везенков приза за посланик на програмата за социална отговорност на Евролигата One Team. Церемонията се проведе преди дни в Барселона, но Везенков нямаше как да присъства заради ангажиментите си със Сакраменто отвъд океана.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделците блокират главни пътища и гранични пунктове
Земеделците блокират главни пътища и гранични пунктове
Отборът на „Шампион“ спечели международния турнир по джудо "Янко Димов"
Отборът на „Шампион“ спечели международния турнир по джудо "Янко Димов"