НОВИНИ

Опасно горещо време и утре в почти цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 14.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Остава горещото време и днес. Код жълто за опасно високи температури е в сила в почти цялата страна, като в много райони предупреждението за пореден ден е от втора степен - код оранжево, за максимални температури от 38° до 40° на сянка.

В останалата част от страната следобед се очакват стойности между 35° и 38°, на морския бряг - между 28° и 32°. Ще преобладава слънчево време, но ще има и следобедни превалявания, главно в планинските райони в западната половина. Ще духа слаб, в източните райони и по Черноморието - умерен вятър от изток-югоизток.

С продължаващото горещо и ветровито време, рискът от възникване на пожари в почти цялата страна е от двете най-високи степени - много висок и екстремален.

Предупреждение за опасно горещо време е в сила и утре в почти цялата страна, с изключение на крайните североизточни и източни райони. Очакванията са за максимални температури в областите с код оранжево около 38° - 39°, в останалата част от страната - между 34° и 37°, в София - около 35°, на морския бряг – от 28° до 31°. Повече облаци и изолирани превалявания ще има в планинските райони от западната половина от страната.

Ще продължи да духа слаб, в източните райони и по Черноморието - умерен вятър от изток-югоизток. Ветровито и необичайно топло и в планините, където също ще има следобедни валежи.

И през следващите дни ще има изолирани следобедни превалявания, главно в планинските райони, а температурите съвсем слабо ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Сеса "влиза в обувките" на известния кулинар Антъни Бурдейн
Доминик Сеса "влиза в обувките" на известния кулинар Антъни Бурдейн