НОВИНИ

Още по-хладно време днес

хладно време
bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 19.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Още в сутрешните часове валежите и в източните райони ще спрат, облачността ще намалее и след обяд над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - умерен север-североизточен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 26° и 31°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

По Черноморието в сутрешните часове на отделни места все още ще има валежи, но те ще спрат, облачността ще намалее и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще намалее и ще бъде предимно слънчево. След обяд над Родопите ще има купеста облачност, но само на отделни места там ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 22°, на 2000 м около 14°.

През следващите дни до края на тази и в началото на новата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от изток-североизток. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и в петък и събота на отделни места в югозападните и планинските, а в неделя - в източните райони ще превали. Температурите бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън: Изтеглянето от Афганистан не е грешка
Байдън: Изтеглянето от Афганистан не е грешка
Премиерът и икономическият министър ще се срещнат с работниците на ВМЗ-Сопот, готвещи протест
Премиерът и икономическият министър ще се срещнат с работниците на ВМЗ-Сопот, готвещи протест