НОВИНИ

Още по-топло и опасно ветровито днес

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 18.01.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 13°, а максималните - между 14° и 20°.

Ще остане ветровито, с много силен южен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места, главно от южната страна на планините, ще превалява дъжд.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 18°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с бурен, по високите и открити части - ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В четвъртък ще остане много ветровито, със силен, на места в Източна България и по северните склонове на планините - бурен вятър. Ще бъде предимно облачно. В Западна България и планините ще има и валежи от дъжд, над 1800 - 2000 метра - от сняг, в отделни райони - значителни по количество. Ще бъде топло за втората половина от януари, с минимални температури между 8° и 13° и максимални - между 15° и 20°.

В петък в цялата страна ще има валежи, повече по количество и на повече места в Западна и Южна България. В западната половина от страната вятърът ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух. С понижението на температурите по-късно през деня и в по-ниските планински райони и високите полета дъждът ще преминава в сняг. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен юг-югозападен вятър и там температурите ще останат над 10°, а валежите ще са слаби и на отделни места.

През почивните дни ще се задържи предимно облачно, в Източна България с валежи от дъжд, а в Западна - слаби, и от дъжд, и от сняг. Вятърът ще отслабне и временно ще стихне. Температурите ще се понижат, но ще останат над климатичните норми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес Ловеч, Пазарджик и Габрово са в грипна епидемия
От днес Ловеч, Пазарджик и Габрово са в грипна епидемия
Реал Сосиедад и Севиля са първите 1/4-финалисти в турнира за Купата на Краля
Реал Сосиедад и Севиля са първите 1/4-финалисти в турнира за Купата на Краля