НОВИНИ

Откриха агресора, блъснал сръбската атлетка на маратона в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
15:28, 12.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:33 мин.
У нас

Вече е ясно кой е мъжът, изблъскал брутално сръбската бегачка Оливера Йевтич на маратона в София вчера. С писмо е сезиран министърът на вътрешните работи, писмо е изпратено и до всички организатори на спортни събития, да не регистрират за участие мъжа. След реакцията на организаторите, прокуратурата също се самосезира, започна разследване.

Самоличността на агресивния мъж, който изблъска сръбската състезателка вече е потвърдена и от полицията, но мъжът все още не е разпитан. Името му е Боян Вачев. Днес той ограничи профилите си в социалните мрежи и скри съдържанието им. Преди това успяхме да видим, че мъжът не за първи път участва в маратони.

Показанията си вече са дали организаторите на събитието и свидетели на инцидента. Самото изблъскване става на метри от старта на състезанието.

В интервю за БНТ изблъсканата Оливера Йевтич каза, че много обича да тича в България и никога в живота си не е имала врагове, затова и е изненадана от случилото се на това международно събитие.

Инцидентът от вчера е най-коментираната тема в социалните мрежи, всички са възмутени от кадрите, на които се вижда как непосредствено след старта на маратона, Оливера Йевтич е грубо изблъскана с рамо от мъж в черен анцунг. Тя пада на земята и събаря и друг участник.

Оливера Йевтич: И аз самата съм изненадана от случилото се. Не можах да повярвам! На старта на състезанието от лявата ми страна усетих да се приближава едър младеж, избута ме с тежестта си и в същия момент се намерих на земята с болка в главата и наранена ръка.

Агресия на маратона на София: Участник блъсна елитна атлетка на 10 км

Организаторите на състезанието обясниха, че случаят е прецедент.

Анатоли Илиев, зам.-председател на Фондация "София - европейска столица на спорта": Има два момента, единият е този човек да бъде квалифициран като недобре, а другият е умишлено да е имал користната цел да бутне тази Оливера Йевтич. Така, че нека органите на реда да вземат своето отношение, той да бъде разпитан по надлежния ред.

Това не е първа проява на агресия на Боян Вачев. Наскоро той е участвал и в планинското бягане в памет на алпиниста Боян Петров.

Анатоли Илиев, зам.-председател на Фондация "София - европейска столица на спорта": Този човек е давал неприятен тон на цялото бягане, разговарял на висок тон и се държал агресивно.

Боян Вачев дори е финиширал на 573-то място на вчерашния маратон, но не е открит веднага след състезанието. Негови съседи пък твърдят, че колата му от снощи не е пред дома му.

Оливера Йевтич не може да си обясни каква е причината за изблъскването и на земята, но е убедена, че не е случайно.

Оливера Йевтич: Вместо да се радваме на спортните резултати и спортната надпревара, ние се занимаваме с един нещастен човек.

Оливера благодари на младежа пред нея, който поел част от удара в асфалта, защото иначе последствията можеха да са по-сериозни. Спортистката сподели, че вчера е била на лекар и няма нищо счупено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. д-р Борис Богов е новият директор на Александровска болница
Проф. д-р Борис Богов е новият директор на Александровска болница
Цветанов: "Републиканци за България" ще участват самостоятелно в предстоящите избори
Цветанов: "Републиканци за България" ще участват самостоятелно в предстоящите избори