НОВИНИ

Първата голяма изнендада на US Open 2020 е факт, Плишкова е аут

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:49, 03.09.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Тенис
първата голяма изнендада open 2020 факт плишкова аут

Поставената под номер 1 чехкиня, напуска надпреварата в Ню Йорк, след като допусна поражение с 1:6, 6:7(2) от Каролин Гарсия за час и половина игра.

Мачът започна кошмарно за световната номер 2, която загуби първите пет гейма. Тя все пак се разписа в шестата част, но нямаше какво повече да стори и първия сет отиде на сметката на французойката.

Гарсия нямаше намерение да намаля оборотите и осъществи общо третия си пробив за начало на втория сет, а след това го затвърди, за да поведе с 2:0.

Последваха няколко гейма, в които и двете нямаха трудности на сервис, за да се стигне до осмата част. Най-накрая агресивният тенис на Плишкова заработи и тя върна пробива, за да изравни резултата.

Това даде инициативата на чехкинята, която при следващото подаване на Гарсия се добра до два поредни сетбола. Французойката обаче се съвзе в най-правилния момент и след като се измъкна от тежкото положение, успя да стигне до тайбрек.

В дългия гейм тя започна по-добре, повеждайки с 2:0. Плишкова обаче отговори и набързо изравни точките. Последва обаче серия от пет поредни разигравания, спечелени от Гарсия, с която тя затвори сета, а по този начин и мача.

Така Плишкова се прости с надеждите си да стигне до първа титла от Големия Шлем, в отсъствието на някои от най-големите си съпернички в лицето на световната номер 1, Ашли Барти и украинката Елина Свитолина.

След срещата световната номер 50 бе много доволна от своя успех: "Тя е топ тенисистка и ако правиш грешки, няма как да спечелиш срещу нея. Ако разрешиш на Плишкова да играе своята игра и да сервира, така че да не можеш да направиш ретур, си обречен и ще загубиш с 4:6, 4:6. Трябва да я затрудниш, което беше голямо предизвикателство за мен и се радвам, че успях".

Французойката приключи с впечатляващите 30 печеливши удара и успя да пробие на три пъти сервиса на Плишкова, което също не е за подценяване.

Напред продължава и шампионката от 2018-та Наоми Осака, която отстрани Камила Джорджи от Италия в два сета, 6:1, 6:2 за само 72 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Занев е новият капитан на България
Петър Занев е новият капитан на България
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Германия - Испания, двубой от "Лигата на Нациите"
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Германия - Испания, двубой от "Лигата на Нациите"